Unitate de supraveghere și tratament pentru bolnavii cardiaci critici din Hunedoara

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va avea o unitate de supraveghere şi tratament pentru pacienţii cardiaci aflaţi în stare critică. Această unitate va fi amenajată într-un spațiu nou dedicat secției de Cardiologie. Concret, va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcţiilor vitale.

„Este vorba despre o formulă nouă de organizare şi administrare pentru pacienţii critici. Unitatea va funcţiona în regim de terapie intensivă pentru pacienţii cardiaci critic, va dispune de personal specializat, complet, cu o anumită pregătire şi cu o dotare pretenţioasă, dar cu impact deosebit în îngrijirea pacienţilor”, a declarat, marţi, şeful secţiei de Cardiologie din cadrul SJU Deva, dr. Constantin Blaj.

Consilierii județeni Hunedoara urmează să aprobe finanțare pentru acest obiectiv și tema de proiectare pentru persoanele cardiace aflate în stare critică.

„Organizarea acestui compartiment este o componentă de bază în activitatea medicală a secţiei de Cardiologie. Prin realizarea acestei investiţii se vor asigura servicii medicale de înaltă performanţă pentru cazurile critice şi cadrul necesar pentru intervenţii imediate, reducându-se riscurile pentru pacienţii în stare critică”, a apreciat, la rândul său, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

- Articolul continua mai jos-

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 333.375 lei.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari