Dr. Mirela Zivari, psiholog: ”Medicii au început să ne ceară foarte mult ajutorul”

Dr. Mirela Zivari a precizat că mulți psihologi fac parte din echipe medicale în funcţie de diagnosticul pacienţilor.

„În momentul de faţă, împreună cu Facultatea de Psihologie, desfăşurăm mai multe cercetări, avem studii pe care le-am iniţiat.  Suntem tot timpul într-o echipă în funcţie de ce diagnostic are pacientul. Au început medicii să ne ceară foarte mult sprijinul. Este un lucru extraordinar, şi când este vorba despre pacienţi, şi când este vorba despre aparţinători, pentru că, cel puţin la Terapie Intensivă, avem foarte multă muncă cu aparţinătorii”, a explicat psihologul.

Rolul psihologului clinician, al psihoterapeutului în echipa multidisciplinară medicală reprezintă tema unei conferinţe care se desfăşoară, luni, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) şi la care participă numeroşi specialişti în domeniu.

„Cum de multe ori internarea în spital declanşează manifestări anxioase şi stări negative, de nelinişte, psihologul intervine pentru a-i asigura pacientului suportul emoţional necesar şi pentru a-l ajuta să depăşească stările depresive. (…) Avem o abordare holistică, iar cei 15 psihologi din cadrul spitalului au permanent grijă de starea psihică a pacienţilor”, se arată într-un comunicat de presă al SUUB.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit organizatorilor, conferinţa naţională „Abordare integrată în cercetarea şi practica psihologiei medicale şi psihiatriei. Rolul psihologului clinician/psihoterapeutului în echipa multidisciplinară medicală” vizează importanţa echipei multidisciplinare în care medicul lucrează împreună cu psihologul pentru creşterea calităţii vieţii pacientului, pentru momentele sensibile pe parcursul diagnosticării şi cum trebuie să fie transmis un diagnostic.

Pe 27 mai se marchează în România Ziua Psihologului. La această dată, Parlamentul a emis Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari