Medicii de familie din comune, sprijiniți să achiziționeze ambulanțe

Guvernul a adoptat azi programul „O comună, o ambulanță” prin care medicii de familie din comune vor primi finanțare pentru a achiziționa o ambulanță pentu urgențe.

„O măsură pe care o luăm astăzi pentru sprijinirea comunităţilor locale este programul „O comună, o ambulanță”, prin care asigurăm servicii medicale de urgenţă în toate localităţile României. Adoptăm un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finanţare să achiziţioneze şi să doteze o ambulanţă pentru urgenţe. Este vorba despre o schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folosiţi atât pentru achiziţia şi dotarea ambulanţelor, cât şi pentru cheltuieli de întreţinere, plata salariilor şi pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica în perioada 2019 – 2020 şi va avea un buget total de 2,5 miliarde lei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Programul are caracter multianual, iar această schemă se va derula până la 31 decembrie 2020 cu posibilitatea să fie extinsă până în anul 2022.

Bugetul estimat pentru următorii 2 ani este de 2,5 miliarde de lei, din care un miliard de lei în anul 2019, sub formă de credite de angajament şi pot aplica pentru acest program medicii de familie. Numărul estimat al beneficiarilor este de aproximativ 2.800 de medici de familie, respectiv câte un beneficiar pe fiecare comună care nu dispune de ambulanţă.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari