Aparatul RMN de la Spitalul Județean Vâlcea a fost pus în funcțiune

Aparatul de rezonanță magnetică nucleară (RMN) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, primit în urmă cu un an de la Ministerul Sănătăţii, a fost pus în funcţiune.

Primii care vor beneficia de aceste servicii medicale urmând să fie pacienţii internaţi în unitatea sanitară vâlceană.

„Aparatul de rezonanță magnetică nucleară este unul de înaltă performanţă şi cu siguranţă vom reuşi să creştem cu adevărat calitatea actului medical. Vom începe de luni trainingul cu pacienţii internaţi şi probabil că în două trei săptămâni, depinde de specialiştii de la producător şi de colegii noştri medici şi asistenţi până se vor învăţa cu aparatul, vor începe şi programările”, a declarat managerul spitalului, dr. Dan Ponoran.

Pacienții vor putea să-şi facă investigaţii imagistice pe noul aparat RMN de la spital, cel mai probabil din această vară.

- Articolul continua mai jos-

„După 15 iunie vom discuta cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru o eventuală contractare. Se va merge în sistem de programări. O parte va fi pentru spital, iar o altă parte pentru ambulatoriu. Se păstrează două expuneri pe zi şi pentru urgenţă, dar sunt puţine patologii pe urgenţă care să necesite RMN. În principal tomograful este pe urgenţe. RMN-ul va putea fi folosit contra cost şi de cei care nu sunt asiguraţi şi, ca toate costurile din Spitalul de Urgenţă Vâlcea, acestea vor fi puţin sub privat”, a mai spus directorul SJU Vâlcea.

Aparatul de rezonanță magnetică a costat aproximativ un milion de euro şi a fost amplasat într-un spaţiu special amenajat în spital cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari