Sorina Pintea: ”70% dintre spitalele mici și medii nu au dotarea de bază”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că 70% dintre spitalele mici şi medii din ţară nu dispun de dotarea de bază. În același timp, spitalele judeţene şi cele universitare au mai beneficiat de finanţări şi sunt relativ dotate.

„Spitalele mici şi medii, spitalele de suport, aşa cum le numim noi, marea majoritate au nevoie de echipamente noi. Şi v-aş da un exemplu: aparatele de radiologie. Marea majoritate sunt din 2001 până în 2004. Vă imaginaţi că nu sunt benefice pentru pacienţi. Cele mai multe cereri de investiţii le-am avut pentru aceste tipuri de aparate radiologice, care din punctul de vedere al specialiştilor sunt aparate bazale. Să poţi să faci o radiografie în siguranţă este un lucru de bază. Dacă aş face o aproximare, poate că m-aş hazarda, cred că 70% dintre spitalele mici şi medii, la acestea mă refer”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a adăugat că spitalele judeţene şi cele universitare au mai beneficiat de finanţări, inclusiv din partea bugetului de stat.

Sorina Pintea a fost miercuri în judeţul Dâmboviţa, a mers la Spitalul Găeşti şi la Spitalul Judeţean Târgovişte. Ministrul a vorbit despre alocările financiare pentru unităţile medicale din judeţ.

„Spitalului din Găeşti i-a fost alocată suma de 2,9 milioane de lei pentru achiziţia unui aparat radiologic digital, osteodensimetru, a unui mamograf digital (…). Există nişte zone nereabilitate ale spitalului din Găeşti, nu se mai poartă gresia şi faianţa în spitale. Prin urmare, am propus prezentarea unui deviz, a unui proiect astfel încât Ministerul Sănătăţii să poată dota şi reparaţia acelor secţii”, a afirmat Pintea.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Judeţean Târgovişte va beneficia de finanţare pentru achiziţia unui tomograf. În prezent spitalul are unul, dar este vechi şi se strică des.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari