Compartiment de îngrijiri paliative, redeschis la Spitalul Județean Constanța

Fostul Compartiment de îngrijiri Paliative din cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sfântul Apostol Andrei” a fost redeschis după ce a fost reabilitat.

Imobilul în care va funcţiona acest compartiment de îngrijiri paliative a fost complet renovat, reamenajat şi dotat cu echipamentele necesare desfăşurării în bune condiţii a actului medical. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 700.000 de lei, din care circa 500.000 de lei au fost asiguraţi de Consiliul Judeţean, din bugetul propriu.

Centrul dispune de 21 de paturi şi are o structură de personal formată din doi medici, un kinetoterapeut, un psiholog, 12 asistenţi medicali, patru brancardieri, opt infirmiere şi cinci îngrijitoare.

Preşedintele CJ Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a menţionat că în curând va fi redeschisă şi Secţia de Radioterapie a SCJU.

- Articolul continua mai jos-

„A fost un proiect de suflet pentru care am depus toate eforturile. De astăzi, cei care au nevoie de serviciile Compartimentului de Îngrijiri Paliative pot beneficia de îngrijirea medicală de care au nevoie, la standarde europene. În curând redeschidem şi secţia de Radioterapie şi, astfel, pacienţii pot beneficia de un tratament medical complet în judeţul Constanţa, fără ca aceştia să fie nevoiţi să plece în alte regiuni ale ţării”, a declarat Ţuţuianu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari