Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei pentru spitalele din Satu Mare

Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a primit de la Ministerul Sănătăţii 12,2 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi echipamente de comunicaţii în urgenţă pentru cele trei spitale aflate în subordine.

Cele mai multe echipamente vor intra în custodia Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, şi anume: aparat de ventilaţie mecanică compatibil cu RMN, 15 aparate de ventilaţie mecanică pentru adulţi/copii/nou-născuţi, sterilizator cu abur şi formaldehidă, sterilizator cu abur, unitate de spălare manuală, staţie de apă pentru hemodializă osmoză inversă, două monitoare de funcţii vitale cu posibilitate de măsurare invazivă, două monitoare de funcţii vitale pentru măsurare non-invazivă şi şase aparate de anestezie.

Spitalul de Pneumoftiziologie va fi dotat cu două aparate de ventilaţie, două DAP-metre, developeză automată pentru filme radiologice şi două aparate Roentgen diagnostic digital.

Totodată, în inventarul Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş vor figura de anul acesta un sistem complet de video endoscopie cu gastroscop şi colonoscop, 200 de paturi de spital, două ventilatoare mecanice, ventilator de transport şi un oximetru cerebral/somatic.

- Articolul continua mai jos-

„Sistemul medical de sănătate reprezintă o prioritate pentru Consiliul Judeţean Satu Mare, fiind alocate importante fonduri din bugetul local şi accesate programe naţionale şi internaţionale pentru dezvoltarea sistemului şi oferirea de servicii publice medicale performante. Mă bucur că dau roade numeroasele demersuri întreprinse în ultima perioadă pe lângă forurile din domeniu. Calitatea unei examinări depinde în mare măsură de calitatea aparaturii, iar aceste noi echipamente vor permite o mai bună diagnosticare şi monitorizare a pacienţilor, crescând astfel şansa de a salva cât mai multe vieţi”, a precizat preşedintele CJ, Pataki Csaba.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari