fbpx
Acasă Ştiri Medicale Măsuri de prim-ajutor pentru persoane vârstnice 

Măsuri de prim-ajutor pentru persoane vârstnice 

Peste 50 de persoane vârstnice care frecventează Clubul Seniorilor “Mihai Eminescu” au primit vizita reprezentanţilor Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO), ai Centrului de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie” şi ai Crucii Roşii Sector 6.

Cei prezenţi au fost informaţi cu privire la aplicarea corectă a măsurilor de prim-ajutor în cazuri de arsuri, accident vascular cerebral, infarct, entorse, fracturi, înec cu un corp străin, epilepsie etc. şi importanţa adoptării unei atitudini responsabile faţă de propria stare de sănătate, precum şi necesitatea consultării unui cadru medical, în cazuri de accident, chiar şi minor.

Acţiunea face parte din Campania “Dreptul la sănătate! Măsuri de prim ajutor pentru persoane vârstnice din Sectorul 6”, campanie derulată de Centrul de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie” în parteneriat cu Institutului Român pentru Drepturile Omului şi Crucea Roşie Sector 6. Campania propune seniorilor din comunitate discuţii tip informare şi dezbatere privind aplicarea măsurilor de prim ajutor. Totodată, cei prezenţi au aflat despre serviciile medicale puse la dispoziţie de către Centrul de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie”, precum şi despre faptul că persoanele cu venituri mici pot accesa aceste servicii în mod gratuit sau cu plată parţială, în funcţie de venituri.

Articolul continua mai jos

Reprezentantul IRDO, prima instituţie de drepturile omului din România, având ca misiune protejarea şi promovarea drepturilor omului, a vorbit despre dreptul la sănătate, drept fundamental, înscris în Constituţie.

Campania se va derula până în luna octombrie, iar pentru a deveni membru şi a participa, solicitantul se poate adresa direct la unul dintre cele 6 cluburi de seniori, fiind necesar un talon de pensie, precum si dovada fapului că domiciliază în Sectorul 6.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,921FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....

Tuse, strănut, nas înfundat. Răceală sau Gripă?

Tuse, strănut, nas înfundat? Toamna este sezonul răcelii și al gripei, iar mulți dintre...

Cefaleea – Durere de cap sau migrenă?

Durerea de cap și migrena sunt amândouă cunoscute sub denumirea comună de cefalee. Dacă nu...

Pneumonia – Totul despre penumonie, cazue, simptome, tratament

Ce este pneumonia? Pneumonia este o infecție a plămânilor cauzată de microbi și însoțită...

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...