Măsuri de prim-ajutor pentru persoane vârstnice 

Peste 50 de persoane vârstnice care frecventează Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” au primit vizita reprezentanţilor Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO), ai Centrului de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” şi ai Crucii Roşii Sector 6.

Cei prezenţi au fost informaţi cu privire la aplicarea corectă a măsurilor de prim-ajutor în cazuri de arsuri, accident vascular cerebral, infarct, entorse, fracturi, înec cu un corp străin, epilepsie etc. şi importanţa adoptării unei atitudini responsabile faţă de propria stare de sănătate, precum şi necesitatea consultării unui cadru medical, în cazuri de accident, chiar şi minor.

Acţiunea face parte din Campania „Dreptul la sănătate! Măsuri de prim ajutor pentru persoane vârstnice din Sectorul 6”, campanie derulată de Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” în parteneriat cu Institutului Român pentru Drepturile Omului şi Crucea Roşie Sector 6. Campania propune seniorilor din comunitate discuţii tip informare şi dezbatere privind aplicarea măsurilor de prim ajutor. Totodată, cei prezenţi au aflat despre serviciile medicale puse la dispoziţie de către Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie”, precum şi despre faptul că persoanele cu venituri mici pot accesa aceste servicii în mod gratuit sau cu plată parţială, în funcţie de venituri.

Reprezentantul IRDO, prima instituţie de drepturile omului din România, având ca misiune protejarea şi promovarea drepturilor omului, a vorbit despre dreptul la sănătate, drept fundamental, înscris în Constituţie.

- Articolul continua mai jos-

Campania se va derula până în luna octombrie, iar pentru a deveni membru şi a participa, solicitantul se poate adresa direct la unul dintre cele 6 cluburi de seniori, fiind necesar un talon de pensie, precum si dovada fapului că domiciliază în Sectorul 6.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari