fbpx
Acasă Ştiri Medicale Măsuri de prim-ajutor pentru persoane vârstnice 

Măsuri de prim-ajutor pentru persoane vârstnice 

Peste 50 de persoane vârstnice care frecventează Clubul Seniorilor “Mihai Eminescu” au primit vizita reprezentanţilor Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO), ai Centrului de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie” şi ai Crucii Roşii Sector 6.

Cei prezenţi au fost informaţi cu privire la aplicarea corectă a măsurilor de prim-ajutor în cazuri de arsuri, accident vascular cerebral, infarct, entorse, fracturi, înec cu un corp străin, epilepsie etc. şi importanţa adoptării unei atitudini responsabile faţă de propria stare de sănătate, precum şi necesitatea consultării unui cadru medical, în cazuri de accident, chiar şi minor.

Acţiunea face parte din Campania “Dreptul la sănătate! Măsuri de prim ajutor pentru persoane vârstnice din Sectorul 6”, campanie derulată de Centrul de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie” în parteneriat cu Institutului Român pentru Drepturile Omului şi Crucea Roşie Sector 6. Campania propune seniorilor din comunitate discuţii tip informare şi dezbatere privind aplicarea măsurilor de prim ajutor. Totodată, cei prezenţi au aflat despre serviciile medicale puse la dispoziţie de către Centrul de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie”, precum şi despre faptul că persoanele cu venituri mici pot accesa aceste servicii în mod gratuit sau cu plată parţială, în funcţie de venituri.

Articolul continua mai jos

Reprezentantul IRDO, prima instituţie de drepturile omului din România, având ca misiune protejarea şi promovarea drepturilor omului, a vorbit despre dreptul la sănătate, drept fundamental, înscris în Constituţie.

Campania se va derula până în luna octombrie, iar pentru a deveni membru şi a participa, solicitantul se poate adresa direct la unul dintre cele 6 cluburi de seniori, fiind necesar un talon de pensie, precum si dovada fapului că domiciliază în Sectorul 6.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,230AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Boala Alzheimer – cauze, manifestări, factori de risc

Ce este Boala Alzheimer? Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă în cadrul căreia moartea...

Boala de reflux gastroesofagian, ce este și cum se tratează

Boala de reflux gastroesofagian este, fără îndoială, cea mai frecventă boală întâlnită de gastroenterolog....

Cancerul peritoneal: simptome și speranța de viață

Cancerul peritoneal - ce trebuie să știm despre el? Peritoneul este membrana seroasă care...

Ce este alergia sezonieră? Cum se manifestă, diagnostic, tratament

Cu venirea primăverii, pentru mulți oameni vine și o perioadă marcată de debutul alergiilor...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...

Cauzele disfuncției erectile

Disfuncția erectilă constă în incapacitatea de a ajunge și de a menține o erecție...