fbpx
Acasă Ştiri Medicale Computer tomograf, ecograf 4D și aparat ECMO, în dotarea Institutului Inimii din...

Computer tomograf, ecograf 4D și aparat ECMO, în dotarea Institutului Inimii din Cluj

Institutul Inimii pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca se află în linia întâi a procesului de modernizare, care se desfășoară într-un context social dinamic, a cărui finalitate o constituie îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate acordate populației.

În acest an, ca urmare a fondurilor alocate de Ministerul Sănătății, beneficiem de suma de 10.553.000 lei, finanțare acordată pentru investiția în aparatură medicală de ultimă generație, echipamente care au lipsit din dotarea institutului sau care nu acoperă necesitățile actuale, datorită numărului tot mai mare și mai diversificat de investigații.

Toate demersurile, mijlocite și susținute prin implicarea Ministerului Sănătății și a autorităților locale, s-au concentrat în obiectivul primordial de a ajunge cât mai repede și mai aproape de inima pacienților.

În următoarea perioadă se vor regăsi în dotarea institutului, pe lângă aparatura uzuală, și alte echipamente complexe, de care dispun, în acest moment, doar câteva centre din țară, și care sunt de un real interes pentru evoluția actului medical și atingerea unor performanțe medicale ridicate, fără a mai fi necesară programarea pacienților la alte unități medicale.

Articolul continua mai jos

Dintre obiectivele de investiții în aparatură medicală se detașează, ca importanță logistică și revoluționară în istoria institutului, achiziționarea următoarelor echipamente: computer tomograf de ultimă generație, ecograf 4D de înaltă performanță, o stație de electrofiziologie modernă, aparate pentru circulație extracorporeală, un aparat ECMO precum și alte asemenea dotări.

Spre exemplu, prin achiziționarea aparatului ECMO, Institutul Inimii din Cluj-Napoca va deveni unul din cele 8 centre din țară prin care Ministerul Sănătății intenționează să deruleze, din acest an, programul AP-ECMO din cadrul Acțiunilor Prioritare ale Ministerului Sănătății.

”Prin alocarea acestor fonduri și investițiile susținute de Ministerul Sănătății, venim în întâmpinarea tuturor pacienților care se adresează institutului nostru, în speranța că, în acest fel, vom reuși să acordăm servicii medicale complexe, de care bolnavii nu au beneficiat până în prezent, datorită lipsei din dotarea institutului a acestor mijloace performante de diagnosticare și tratament. Preocupările noastre se focalizează astăzi pe utilizarea cu eficiență a resurselor umane, financiare și materiale de care dispunem, pentru a asigura asistența medicală la standarde cât mai ridicate. Și nu ne oprim aici! Sănătatea oamenilor este prioritară și fundamentală, astfel încât vom continua să demonstrăm, prin fapte, că investițiile în sănătate sunt cele mai importante pentru binele comunității!” au transmis reprezentanții unității medicale.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Rezistența la antibiotice

În ultimii ani, rezistența bacteriană a devenit un fenomen mondial, ce presupune o adevărată...

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Sindromul de tunel carpian – cauze, simptome, tratament

Sindromul de tunel carpian este o afecţiune comună care cauzează durere, amorţeală şi furnicături...

Moartea cerebrală – ce trebuie să știi despre ea

Ce este MOARTEA CEREBRALĂ? Este ea moarte... reală sau este vorba despre cu totul...

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....