Copii părăsiți în maternități, în 2018: 751

Copii părăsiți în maternități, în 2018. 751 de copii au fost părăsiţi anul trecut în maternităţi şi în unităţi sanitare, potrivit datelor făcute publice, astăzi, de Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Copii părăsiți în maternități, în 2018. Se caută asistenți maternali pentru ei

Numărul este totuşi mai mic cu 53, faţă de cel înregistrat în 2017, scrie Antena Satelor, care citează RADOR. Statistica mai arată că cei mai mulţi copii au fost părăsiţi de mame în maternităţi – peste 500. În Capitală, Primăria Sectorului 4 caută asistenţi maternali pentru cei 155 de copii aflaţi în momentul de faţă în sistemul local de protecţie socială. Salariul net este 1.800 de lei pe lună şi urmează să fie majorat la 2.500 de lei net, pe lună, de la 1 septembrie. În plus, pentru fiecare copil se primeşte o alocaţie de plasament de 600 de lei pe lună, care va creşte la o mie de lei pe lună.

Copii părăsiți în maternități, în 2018. Ce condiții trebuie să îndeplinească asistenții maternali

- Articolul continua mai jos-

Directorul general adjunct la Protecţia Drepturilor Copilului, Cristina Neacşu, spune şi ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a putea deveni asistent maternal: „Să nu aibă cazier, să nu sufere de boli psihice şi să nu aibă copii în sistemul de protecţie sau declaraţi abandonaţi. Trebuie să aibă o locuinţă curată, nu trebuie să existe cine ştie ce lux, să fie persoane echilibrate, care să dorească să se implice pe termen destul de lung, pentru că unui copil nu-i face bine să-l plasezi într-un loc şi apoi să-l iei şi să îl duci în alt loc. Copiii pur şi simplu înfloresc în grija asistenţilor maternali, faţă de cum sunt în centrele de plasament. Integrarea lor socială, ca oameni independenţi este mult-mult mai bună decât dacă rămân în centre de plasament, care nu-i ajută să aibă o îngrijire individualizată”.

Vezi și:

Trei infirmiere agresează verbal pacienții. Pintea cere desfacerea contractului de muncă.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari