Spitalul de Pediatrie Brașov, taxă de 80 de lei pe noapte pentru părinți

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că la spitalul de pediatrie Brașov se impune o taxă de 80 de lei pe noapte pentru părinţii care vor să stea cu copilul bolnav, dacă acesta are peste trei ani. Mulți dintre părinți nu își permit să plătească această taxă.

Zilele acestea am dat peste un document care detalia cât trebuie să plătească cineva pentru a putea sta la spital alături de un copil bolnav care are peste 3 ani. Este vorba despre spitalul de pediatrie Brașov, iar suma se ridică la 80 lei/noapte. (…) Această situaţie este cu atât mai sensibilă cu cât în faţa porţilor spitalului sunt zeci de părinţi care sunt la telefon şi spun cum nu vor rămâne alături de copii pentru că nu îşi permit. Astfel, copii chiar şi în vârstă de 4 ani se trezesc după operaţii sau probleme medicale, singuri într-un pat de spital”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Deputatul USR detaliază serviciile promise de Spitalul de pediatrie Brașov pentru această taxă de 80 de lei.

„Cum s-a ajuns la acest cost? Prima componentă pare o glumă: li se promit părinţilor trei mese pentru suma de 7 lei pe zi. Ce anume se poate servi unui adult pentru 2,33 lei per masă? O simplă supă la cutie de la supermarket este în medie 2,34 lei. Apoi, avem secţiunea de utilităţi. Dacă mesele sunt puternic sub-evaluate, aici, deodată, avem o sumă de 35 de lei, pentru o persoană care stă în acelaşi salon cu pacientul pe care îl însoţeşte.  Următorii 30 de lei pe zi bugetaţi sunt pentru dezinfectanţi, în contextul în care o sticlă de dezinfectant concentrat pentru spital din care se fac 200 de litri de soluţie de curăţat se poate achiziţiona pe piaţă cu 50 de lei. Ultima cheltuială de pe listă este cea pentru spălătorie, mai exact 8 lei pe zi.”, a precizat Năsui.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari