O femeie refuzată de patru spitale de stat a fost salvată la un spital privat

O femeie în vârstă de 79 de ani a fost refuzată în patru spitale de stat, fiind nevoită să apeleze la un spital privat. Femeia a reușit să obțină în instanță despăgubiri de la Casa Națională de Sănătate în valoare de 70.000 de lei.

Acum trei ani, femeia a ajuns la Spitalul Urziceni din cauza unei răceli netratate și a intrat în comă. Familia a fost informată că nu poate fi tratată acolo pentru că nu dețineau aparatura necesară, astfel că au solicitat transferul. Femeia a fost însă refuzată de alte trei spitale din București.

Femeia crede că a fost refuzată de cele patru spitale de stat pentru că era bătrână și au considerat că nu mai au cum să o ajute.

 „Ăştia de la stat nu m-au primit că am anii depăşiţi şi nu au ce să facă. Aveam 76 de ani atunci. Să mor şi au zis că sunt prea bătrână şi nu au cum să mă trataez. Și am murit o dată aşa şi nu am mai ştiut de mine. Mi-amintesc treaba asta”, a declarat pentru Stirile ProTV Rada Ioan.

Familia a fost nevoită să acceseze un credit pentru a reuși să plătească cheltuielile cu tratamentul și spitalizarea de la instituția privată. Chetuielile s-au ridicat la suma de 70.000 de lei, bani pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate a refuzat să îi deconteze, astfel că familia s-a adresat instanței. Au primit câștig de cauză, dar decizia nu este definitivă.

- Articolul continua mai jos-

Nu există niciun motiv pentru care un pacient critic este refuzat la transfer. Dacă starea o impune, şi el trebuie tratat în unitate de nivel superior. El trebuie tratat, în spitale de stat  indiferent de vârstă, indiferent dacă sunt sau nu locuri. Pacientul poate fi temporizat în ATI până se găsesc locuri”, a precizat Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii.

La trei ani de la acel moment, familia femeii încă plăteşte rate la creditul făcut să achite spitalizarea.

 

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari