Apel la donare de sânge în contextul vizitei Papei Francisc

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita face un apel către locuitorii judeţului să doneze sânge, pentru a exista un stoc suficient, în contextul numărului mare de persoane care va fi prezent la Miercurea Ciuc în data de 1 iunie, când Papa Francisc va oficia o liturghie la Şumuleu Ciuc.

Şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita, Kopacz Ildiko, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul de donatori e în continuă scădere, în vreme ce creşte numărul pacienţilor care au nevoie de sânge şi e important ca oamenii să înţeleagă că actul de donare este un act de caritate.

„Le spun oamenilor ca o dată sau de două ori pe an să facă un act de caritate, pentru că sufletul omului are nevoie să facă un bine. Şi atunci, să facă un bine prin actul de donare”, a declarat Kopacz Ildiko.

Aceasta a precizat că numărul donatorilor creşte atunci când oamenii află de anumite cazuri deosebite, care îi sensibilizează, altfel există o oarecare indiferenţă din partea lor.

- Articolul continua mai jos-

Intenţia este aceea de a avea un stoc mai mare de sânge pentru perioada vizita făcută de Papa Francisc, ţinând cont că la slujba oficiată de Sfântul Părinte va participa un număr mare de persoane şi autorităţile trebuie să fie pregătite în cazul în care vor exista situaţii medicale, în care va fi nevoie de sânge.

Un număr de 110.000 de persoane s-au înscris să participe la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, dar organizatorii îi aşteaptă şi pe cei care nu s-au înregistrat şi care vor avea locuri special amenajate.

Suveranul Pontif va efectua o vizită apostolică în România, în perioada 31 mai – 2 iunie, urmând să fie prezent în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

La Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va veni în data de 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, acolo unde are loc, în fiecare an, marele pelerinaj de Rusaliile catolice, care se va desfăşura la o săptămână după vizita Suveranului Pontif.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari