fbpx
Acasă Ştiri Medicale Împreuna învingem Tuberculoza! - noi metode de tratament

Împreuna învingem Tuberculoza! – noi metode de tratament

Experții în tuberculoză din țara noastră se întlnesc cu cercetători de talie mondială în București, în cadrul programului Împreuna învingem Tuberculoza!

La invitația Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, anul acesta, Tbnet Academy, curs de pregătire cu participare internațională, se va desfășura în București în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, unde expertii europeni in tuberculoză din țări precum Germania, Olanda, Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Suedia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova se vor întâlni cu omologii lor români , dar și cu membrii ai societății civile și reprezentanții pacienților cu scopul de a instrui 20 tinerii clinicieni și cercetători care luptă împotriva tuberculozei. Țelul tuturor este reprezentat de eradicarea acestei boli in România și in Europa.

Împreuna învingem Tuberculoza! – ce trebuie să știi despre boală

Tuberculoza este o boală infecțioasă care poate fi tratată, dar și prevenită. În ciuda unei scăderi constante a incidenței tuberculozei în ultimii ani, România ocupă în continuare un nesatisfăctor loc fruntaș în cadrul Uniunii Europene, aproximativ 1 din 5 pacienți nou diagnosticați cu tuberculoză in UE fiind român, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Aproximativ 11 000 cazuri au fost diagnosticate în 2018 în România, cu un numar anual al deceselor sub 1000.

Împreuna învingem Tuberculoza! Utilizarea noilor metode de diagnostic si tratament in România are un rol extrem de important în salvarea vieții românilor și prevenirea răspândirii bolii în țara noastră . Pacienții cu tuberculoză și familiile lor au nevoie de mai multă susținere din partea societații în care trăim.

Miercuri, 15 Mai, ora 15:00, in Parcul Izvor, (terenul de minifotbal din dreptul Pod Hasdeu) va avea loc o întalnire între participanții Tbnet Academy și ai Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR). Oricine poate veni pentru a afla mai multe lucruri despre tuberculoză dar și sa incurajeze pe cei ce vor juca fotbal intr-un meci demonstrativ între experți internaționali în TB si foștii pacienți.

Împreuna învingem Tuberculoza! Academia Tbnet este organizată cu sprijinul Ministerului Sănătații din Germania. Organizatiile care sustin desfășurarea in București a TB NET Academy sunt : Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, TB Europe Coalition și Asociația Pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR).

Fiți alături de ei pe 15 Mai in Parcul Izvor, pe latura dinspre strada Bogdan Petriceicu Hașdeu pentru a afla cum putem învinge împreuna Tuberculoza in România și în Europa.

Citește și Tuberculoza în România – ce drepturi noi vor avea bolnavii

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

13,909FaniÎmi place
418AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dosarul diabetului: Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul

Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul și ar trebui să se...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....

Chirurgia bariatrică – Tratamentul obezităţii morbide

Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității are ca și scop scăderea în greutate de lungă...

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Află totul despre colesterol

Echilibrul, mereu sinonim cu sănătatea Colesterolul este o grăsime. Una specială pentru noi, oamenii. Din...

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...