Unitățile de primiri urgențe care țin pacienții pe holuri vor fi amendate

Sorina Pintea a ţinut să le atragă atenţia cadrelor medicale din unitățile de primiri urgențe, precizând că în curând vor începe să fie date amenzi „substanţiale” acolo unde nu se respectă timpii de aşteptare.

„Există un protocol de triaj pentru unitățile de primiri urgențe pe care l-am publicat acum, dar pe de altă parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate şi amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparenţă şi atunci, cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu înăuntru va plăti o amendă substanţială”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni, la Horezu, că va continua să facă vizite inopinate în spitalele din ţară, vizate fiind în special acele unităţi spitaliceşti care au multe reclamaţii.

„După 27 mai va fi prima vizită inopinată şi ştiu şi unde voi merge. Eu îmi aleg aceste spitale în funcţie de reclamaţii. Vă imaginaţi că în momentul în care ai 62 de reclamaţii de la un spital începi să-ţi pui anumite semne de întrebare. Adică nu or fi toţi nebuni cei care reclamă. Deci, sunt probleme şi merg în funcţie de numărul de reclamaţii. Pot să vă spun că marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei. Mi se scrie de genul: când veniţi dumneavoastră se face curăţenie, dar eu pot să spun că sunt şi manager şi femeie şi văd dacă s-a făcut curăţenie astăzi sau dacă se păstrează”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

- Articolul continua mai jos-

Sorina Pintea a fost luni la Spitalul Orăşenesc Horezu, despre care a spus că e printre puţinele unităţi sanitare din ţară fără reclamaţii, scopul vizitei fiind acela de a vedea dacă aici sunt resursele necesare pentru a utiliza aparatură medicală de înaltă performanţă. Conducerea spitalului şi Primăria Horezu au solicitat recent Ministerului Sănătăţii alocarea a 1,7 milioane de lei pentru cumpărarea unor astfel de echipamente medicale, iar ministrul Sănătăţii a anunţat că a aprobat întreaga sumă în urma acestei vizite.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari