Centru de Zi de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi, funcţional în Sectorul 5 din București

Un Centru de Zi destinat recuperării copiilor cu dizabilităţi din Sectorul 5 a fost înfiinţat în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 147 „Petrache Poenaru” din strada Bacău nr. 1.

Centrul are ca misiune oferirea de servicii de îngrijire complexă copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, cu handicap motor sau neuropsihic, aflaţi în dificultate socială sau medicală.

„Din nefericire, avem în Sectorul 5 aproximativ 1.000 de copiii cu handicap motor sau neuropsihic, pe care trebuie să îi ajutăm, atât din punct de vedere financiar, cât, mai ales, din punct de vedere emoţional, să depăşească clipele grele cu care se confruntă. Este un centru de zi unic ca şi suprafaţă, ca dotări şi complexitate a serviciilor oferite. Totodată, avem în curs de amenajare în curtea care deserveşte centrul un teren de sport multifuncţional şi un loc de joacă cu aparate special destinate copiilor cu astfel de nevoi, care va fi cel mai mare din ţară”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

În Centru de Zi de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi se vor desfăşura activităţi de consiliere psihologică, terapie individuală şi de grup, programe individualizate de logopedie, kinetoterapie, baneo-fizio-terapie, de stimulare-recuperare, programe educaţionale, recreative şi de socializare specifice copilului cu handicap, sprijin şi consiliere familiilor sau aparţinătorilor legali, urmărindu-se implicarea acestora în procesul de recuperare şi integrare a copilului în comunitate.

- Articolul continua mai jos-

Oferind şi posibilitatea desfăşurării activităţilor de tip educaţional, recuperare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, sprijin în vederea orientării şcolare, cât şi consiliere pentru familie, nou-inauguratul centru are o capacitate de 50 de locuri pentru desfăşurarea activităţilor recuperatorii, în prezent fiind evaluaţi şi urmând să fie integraţi eşalonat în activităţile curente aproximativ 90 de copii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari