Primul transplant osos după zece ani, la Spitalul Județean din Sibiu

După zece ani de pauză, la Spitalul Județean de Urgență Sibiu a fost realizată o operație complexă care a necesitat un transplant osos la o femeie.

„Ieri, în cadrul Secţiei Clinice de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o intervenţie chirurgicală deosebit de complexă: artrodeza de genunchi fixată cu tija centromedulară blocată, care a necesitat un transplant osos. Intervenţia, care a durat mai multe ore, a fost realizată de o echipă condusă de către Conf. Dr. Mihai Roman şi care i-a avut în componenţă pe Dr. Bocea Bogdan, Dr. Ispas Teofil, Dr. Branişte Alexandru, Asist Presecan Mioara, As. Arcaş Sorin. Echipa de anestezie a fost constituită din Dr. Anca Sorea, Dr. Cotor Simona şi As. Claudia Mărcuţiu”, se arată în comunicat.

Coordonatorul echipei medicale, medicul Mihai Roman spune că femeia care a beneficiat de un transplant osos va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare.

”A fost o operaţie extrem de complexă, care a solicitat la maxim echipa chirurgicală. Am operat o femeie cu un context medical mai aparte, care a prezentat un defect osos important la nivelul genunchiului, după câteva intervenţii chirurgicale/traumatisme din trecut. Intervenţia, care a necesitat o pregătire preoperatorie foarte bună, atât medicală cât şi administrativă, a decurs foarte bine. Ea reprezintă însă doar o primă etapă în vindecarea pacientei. Urmează o fază postoperatorie dificilă şi apoi o recuperare lungă care, speram noi, se va încheia cu un rezultat pozitiv pentru pacienta noastră”, a declarat Mihai Roman, medic primar ortopedie traumatologie.

Potrivit sursei citate, această operaţie a necesitat acces la grefele de oase furnizate de către Banca de Os din cadrul Spitalului Colentina de la Bucureşti.

- Articolul continua mai jos-

Medicul Mihai Roman consideră că prin această operaţie realizată în ziua Summitului UE, a fost pus Sibiul „pe harta centrelor de transplant osos din Romania.

„Putem spune ca a fost un ‘summit’ pentru secţia noastră’, a completat medicul Mihai Roman.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari