Alti doi copii cu stafilococ auriu, internaţi la spitalul Grigore Alexandrescu

Încă doi copii diagnosticaţi cu stafilococ auriu au fost internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Bebeblusii s-au nascut la Maternitatea Giuleşti.

„Avem următoarea problemă acum, sunt bebeluşi care au fost internaţi la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, deja DSP este de astăzi la Maternitatea Giuleşti, pentru că aceşti bebeluşi au fost născuţi acolo, pentru a preleva probe, de altfel au şi prelevat astăzi dimineaţă probe, de a aduna documente, de a vedea exact ce s-a întâmplat şi dacă sursa acelui stafilococ este maternitatea Giuleşti. Astăzi au mai fost internaţi încă doi copii la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, diagnosticul tot stafilococ, aşteptăm din nou rezultatele de laborator”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena 3.

Inspectori sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, însoţiţi de medici epidemiologi, vor verifica, între 8 şi 15 mai, la Maternitatea Giuleşti, respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi a normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

Trei bebeluşi cu stafilococ auriu au fost internaţi în perioada sărbătorilor de Paşte la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Bebeluşii nu au venit prin transfer la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, ci au fost aduşi de acasă

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari