Un nou corp de clădire pentru UPU a Spitalului Județean Timișoara

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara va fi extinsă și modernizată prin construirea unui nou corp de clădire, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane de lei.

„Construim un corp de clădire nou cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 800 mp, cu subsol, parter şi etaj. La parter va fi amplasa o cameră pentru accesul ambulanţelor şi o sală nouă de aşteptare. De asemenea, vor fi create spaţii de decontaminare şi deparazitare, camere de recepţie şi triaj şi grupuri sanitare, iar la etaj se va amenaja şi o sală de curs. Valoarea estimată a contractului este de 4,4 milioane lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Din această sumă, 135 mii de lei sunt rezervaţi serviciilor de proiectare”, a declarat luni preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Tot în domeniul sănătăţii, CJ Timiş a finalizat în luna februarie studiul de fezabilitate pentru noua maternitate care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, urmând licitaţia pentru proiectul tehnic şi de execuţie.

Noua clinică va fi un etalon la nivel naţional în materie de servicii medicale şi dotări de calitate.

CJ Timiş a aprobat principalii indicatori tehnico-economici pentru construirea maternităţii, durata efectivă de realizare a investiţiei – care va fi de 24 luni. Finanţarea de peste 50 de milioane de lei va fi asigurată prin fonduri europene.

- Articolul continua mai jos-

Noua clinică de obstetrică-ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară, dar şi posibilitatea realizării de noi proceduri medicale. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în Maternitatea actuală.

Maternitatea va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică – patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuţi eutrofici, precum şi facilităţi pentru însoţitori. Maternitatea va avea şi o secţie ATI, bloc operator, săli de naşteri şi camere de gardă.

Finanţarea va fi asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari