Analiza calităţii apei potabile pentru consum uman din judeţul Brăila, făcută anul trecut de Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Brăila, a demonstrat că există depăşiri ale parametrilor fizico-chimici la clor şi aluminiu, potrivit informaţiilor furnizate pentru AGERPRES de directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
„DSP Brăila a verificat calitatea apei potabile pentru consum uman ce s-a concretizat în recoltarea de probe din toate zonele de aprovizionare autorizate din judeţ în cadrul monitorizărilor de audit, fiind analizaţi 2.435 parametri, din care nouă fizico-chimici au fost neconformi la clor şi aluminiu”, a spus Gabriel Ciochină.
Pentru verificarea calităţii apei de îmbăiere s-au recoltat probe şi s-au analizat 198 parametri, din care doi parametri fizico-chimici au fost neconformi la clor.
„În cazul primăriilor cu microinstalaţii de distribuţie a apei neautorizate sanitar şi în administrarea CUP Dunărea s-au analizat 400 de parametri, din care 24 parametri bacteriologici au fost necorespunzători pentru bacterii coliforme, e.coli, enterococi şi 111 fizico-chimici au fost necorespunzători pentru nitrit, amoniu, turbiditate, oxidabilitate, fier şi mangan”, a mai spus Ciochină.
În cursul anului 2018 nu s-au înregistrat epidemii hidrice şi nu s-au semnalat cazuri de hepatită acută virală sau boli diareice care să fi avut etiologie hidrică.