Au fost depășiți parametrii de clor și aluminiu în apa potabilă din județul Brăila

Analiza calităţii apei potabile pentru consum uman din judeţul Brăila, făcută anul trecut de Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Brăila, a demonstrat că există depăşiri ale parametrilor fizico-chimici la clor şi aluminiu, potrivit informaţiilor furnizate pentru AGERPRES de directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

„DSP Brăila a verificat calitatea apei potabile pentru consum uman ce s-a concretizat în recoltarea de probe din toate zonele de aprovizionare autorizate din judeţ în cadrul monitorizărilor de audit, fiind analizaţi 2.435 parametri, din care nouă fizico-chimici au fost neconformi la clor şi aluminiu”, a spus Gabriel Ciochină.

Pentru verificarea calităţii apei de îmbăiere s-au recoltat probe şi s-au analizat 198 parametri, din care doi parametri fizico-chimici au fost neconformi la clor.

„În cazul primăriilor cu microinstalaţii de distribuţie a apei neautorizate sanitar şi în administrarea CUP Dunărea s-au analizat 400 de parametri, din care 24 parametri bacteriologici au fost necorespunzători pentru bacterii coliforme, e.coli, enterococi şi 111 fizico-chimici au fost necorespunzători pentru nitrit, amoniu, turbiditate, oxidabilitate, fier şi mangan”, a mai spus Ciochină.

- Articolul continua mai jos-

În cursul anului 2018 nu s-au înregistrat epidemii hidrice şi nu s-au semnalat cazuri de hepatită acută virală sau boli diareice care să fi avut etiologie hidrică.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari