O nouă formă de demență a fost descoperită de oamenii de știință

O nouă formă de demenţă, Boala Late, asemănătoare bolii Alzheimer, dar care afectează în mod diferit creierul, a fost identificată de o echipă de oameni de ştiinţă.

Lipsa informaţiilor despre această tulburare, numită Late, ar putea fi unul dintre motivele pentru care au eşuat atât de multe studii clinice în cadrul cărora au fost testate medicamente contra Alzheimer, au notat cercetătorii.

„Probabil că Late răspunde la tratamente diferite în comparaţie cu boala Alzheimer, ceea ce ar putea explica de ce atât de multe medicamente contra Alzheimer au eşuat în studiile clinice. Acum, comunitatea ştiinţifică se află pe aceeaşi pagină în ceea ce priveşte Late, cercetările ulterioare despre ‘cum?’ şi ‘de ce?’ putându-ne ajuta să dezvoltăm medicamente specifice care vizează pacienţii potriviţi”, a explicat specialistul.

Noile recomandări privind recunoaşterea şi diagnosticarea acestei boli au fost publicate în jurnalul ştiinţific Brain.

- Articolul continua mai jos-

”Peste 200 de virusuri diferite pot provoca răceala comună, aşadar de ce am crede că există doar o singură cauză a demenţei?”, a subliniat Peter Nelson de Universitatea din Kentucky, copreşedinte al grupului de experţi internaţionali care au elaborat recomandările privind Late.

Grupul a stabilit că Late progresează într-un mod diferit în comparaţie cu Alzheimer, având o evoluţie treptată, şi tinde să afecteze oamenii în ultima parte a vieţii, pe ”cei mai vârstnici dintre cei vârstnici”.

Însă, atunci când Late se instalează concomitent cu Alzheimer, declinul este mai rapid.

”Demenţa este o boală extrem de complexă, ce poate fi cauzată de multe afecţiuni subiacente. Deşi într-un stadiu incipient, această cercetare constituie un pas înainte propunând un nou subtip de demenţă”, a declarat doctor James Pickett, director în cadrul Alzheimer’s Society.

În opinia lui Robert Howard, profesor la University College London, „aceasta este probabil cea mai importantă lucrare publicată în domeniul demenţei în ultimii cinci ani”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari