Cazurile grave din Tulcea, redirecționate spre alte județe din cauza lipsei de medici

Toate cazurile grave înregistrate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă în judeţul Tulcea sunt direcţionate spre spitale din judeţele vecine, din cauza lipsei de medici cu care se confruntă secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

Managerul spitalului, Tudor Năstăsescu, a postat pe o reţea de socializare un mesaj prin care cere sprijin din partea medicilor anestezişti pentru ca secţia să-şi continue activitatea.

Potrivit anunţului, specialiştii acestei secţii vor primi un spor de 85%, prime lunare din partea Consiliului Judeţean, cazare şi vor avea program flexibil.

Năstăsescu a declarat că prima lunară acordată de autorităţi este de aproape 2.600 de lei şi că anunţul făcut public nu a adus şi o soluţie pentru a păstra linia de gardă în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

- Articolul continua mai jos-

De altfel, cei doi medici care continuă să asigure gărzile şi-ar putea retrage demisiile înaintate săptămâna trecută, dacă vor avea măcar un nou coleg.

Activitatea ATI a fost asigurată până în luna februarie de trei medici, dar unul dintre ei a fost internat în spital şi va reveni la locul de muncă cel mai devreme peste o lună. El este înlocuit de un medic pensionar, care, la rândul lui, urmează să se opereze.

Demisia celor doi medici anestezişti a fost motivată de volumul foarte mare de muncă.

Problema lipsei de medici din SJU Tulcea este o problemă veche, secţia de Pediatrie neavând gardă asigurată de aproape patru ani.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari