Apa termală – beneficii pentru piele

Dacă în urmă cu mulți ani apa termală era considerată un produs dermatocosmetic  pe care puține persoane și-l permiteau, acum prețul sau este mult mai accesibil și oricine își poate achiziționa apă termala din farmacii .

Mai mult decât atât, nu numai apa termală în sine cât și produsele cosmetice care conțîn apă termala sunt la mare căutare, dat fiind numărul mare de beneficii pentru piele pe care această le are.

Citește și: Remedii naturale pentru prevenirea căderii părului

Ce este de fapt apa termală?

Această întrebare o auzim adesea: ce este de fapt apa termală și de ce se bucură de atât de multă apreciere din partea oamenilor din industria produselor cosmetice cât și din partea femeilor în general.  Apa termală se obține din izvoarele termale situate la o adâncime foarte mare. Este o apă încălzită de către activitățile geotermale ale pământului, care are un conținut foarte bogat de săruri, de dioxid de carbon și de minerale. Drept urmare, proprietățile pentru frumusețe și sănătate sunt la rândul lor numeroase.

- Articolul continua mai jos-

Iată care sunt principalele beneficii de care se va bucură pielea ta în urmă unei utilizări frecvente a apei termale.

Citește și: Ginsengul, remediu pentru sănătate

Este hidratantă

Se vorbește tot mai des despre hidratarea tenului, doar că de puține ori luăm măsurile necesare pentru că pielea noastră să fie bine hidratata. Apă termala este un mod ideal prin care ne putem hidrata pielea în mod eficient. Această are un conținut bogat de minerale (calciu, magneziu, potasiu, sodiu șamd) cu rol benefic pentru hidratarea pielii.

Datorită efectelor sale care ajută la hidratare,  tot mai multe companii de produse cosmetice creează produse care au la baza apă termala. Poți folosi atât produsele care conțîn apă termala sau chiar apă termala în sine, iar pielea ta va fi mereu hidratata, având un aspect sănătos și atrăgător.

În cazul tenului uscat, apa termală se dovedește a fi o  reală binecuvântare. Această nu numai că îl hidratează, ci totodată previne și apariția semnelor de îmbătrânire prematură.

Ajută la calmarea pielii

Un alt beneficiu pentru piele pe care apa termală îl prezintă este efectul de calmare. Pot apărea multe incidente sau probleme care necesită utilizarea unui produs cu rol de calmare, iar apă termala este o soluție foarte bună în toate aceste cazuri.

- Articolul continua mai jos-

Iritatiile sau rănile vor fi tratate mai ușor cu ajutorul apei termale, această având o compoziție bogată în săruri și minerale.

Arsurile solare vor tratate mai ușor cu apă termala

Nu mai este mult timp până la debutul sezonului cald. Iar odată cu creșterea temperaturilor apar de cele mai multe ori și arsurile solare atât de dureroase, de periculoase și de inestetice.

Pe lângă rolul de calmare menționat mai sus, apa termală mai are rol și de regenerare, racorind pielea atunci când apar arsurile solare.

Face pielea mai frumoasă

O piele sănătoasă este automat o piele mai frumoasă. Folosind regulat apa termală, pielea ta va avea un aspect plăcut și atrăgător. De regulă, se recomandă utilizarea apei termale în urmă aplicării unui scrub, deoarece acesta poate fi agresiv, iar rolul calmant al apei termale va preveni apariția iritatiilor.

Apa termală este utilă pentru machiaj

Indiferent că ești la final de zi și încerci să scapi de machiaj cât mai rapid și mai ușor, sau îți propui că machiajul aplicat să reziste cât mai mult, apa termală te poate ajută în ambele cazuri.

Pulverizează puțină apă termală pe burețelul pe care îl folosești pentru întinderea fondului de ten, iar machiajul va rezistă chiar și în cele mai călduroase zile de vara. De asemenea, aplică puțină apă termala chiar și după ce te-ai machiat, iar astfel va fi mult mai bine fixat.

-Articolul continua mai jos-

Atunci când dorești că machiajul tău să pară mai proaspăt, la fel că atunci când a fost aplicat, mai poți pulveriza puțină apă termala și vei obține rezultatul dorit.

Apa termală este benefică și pentru tenul gras

Apa termală se dovedește a fi foarte benefică și pentru tenul gras. Această are rol de matifiere, iar tot ce trebuie să faci este o simplă pulverizare de la distanță pe ten. Tenul va capătă astfel mai multă prospețime și va avea un aspect mult mai plăcut.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante beneficii pentru piele ale apei termale.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari