Linia de gardă a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a fost suspendată

Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a solicitat suspendarea linei de gardă de medicină generală din lipsa medicilor, la cererea spitalului, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

„Linia de gardă pe medicină generală a fost suspendată temporar, la cererea unităţii noastre, din cauza lipsei medicilor. La momentul în care s-a cerut suspendarea, nu mai aveam decât patru medici pe linia de gardă de medicină generală, numărul acestora fiind de fapt numărul minim de medici cu care putea funcţiona o linie de gardă continuă, dar unul din cei patru medici avea contractul suspendat, din motive medicale. Practic, nu mai putea funcţiona. Am încercat să găsim medici pe care să-i angajăm cu contract, dar problema este că în linia de medicină generală nu poate profesa un medic cu orice specialitate. Toţi medicii pe care i-am găsit aveau deja două joburi şi nu mai aveau cum să intre în contract cu spitalul”, a declarat purtător de cuvânt al Spitalului Dumbrăveni, Gina Şerban.

Potrivit sursei citate, pentru a evita suspendarea liniei de gardă, spitalul a făcut apel şi la Ministerul Sănătăţii, însă singurii medici disponibili au fost medicii de familie, care nu pot profesa în linia de medicină generală.

Nu este prima oară când la Dumbrăveni se suspendă o linie de gardă. În anul 2016, tot din lipsa medicilor, a fost suspendată linia de gardă pe psihiatrie, care însă a fost însă reluată la finele lunii aprilie, pentru ca spitalul să poată beneficia în continuare de finanţare din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

- Articolul continua mai jos-

De la finele lunii aprilie, toate urgenţele din zonă sunt îndreptate direct la Unitatea de Primire de la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” din Focşani.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari