Centru de informare și vaccinare la Ţăndărei

Ministerul Sănătăţii demarează, în parteneriat cu UNICEF şi OMS, în data de 7 mai 2019, campania de informare şi recuperare a vaccinării la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa.

Pentru desfăşurarea campaniei, în perioada 7 – 10 mai, va funcţiona un centru provizoriu de informare şi vaccinare la sediul consiliului local din localitatea Ţăndărei. Sesiunile de informare vor fi susţinute de medici specialişti în promovarea sănătăţii, iar la activitatea de vaccinare, alături de medici de familie din localitate, vor participa suplimentar şi alţi medici şi asistente din zona.

În urma analizei datelor transmise de Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, a fost aleasă pentru această campanie o comunitate cu rata cea mai scăzută de vaccinare.

Conform situaţiilor transmise de DSP Ialomiţa, în Ţăndărei, în anul 2018, rata de vaccinare a fost de 17,5%. Mai exact, dintre cei 720 de copii catagrafiaţi, au fost vaccinaţi 126. De asemenea, în primul trimestru al anului 2019, rata de vaccinare în Ţăndărei a fost de 2,3%.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari