O nouă substație de ambulanță în județul Olt

O nouă substație de ambulanţă funcţionează din această săptămână în judeţul Olt, în comuna Tufeni. Această substație este prima înfiinţată în mediul rural în judeţ, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Substaţia de ambulanţă Tufeni a fost înfiinţată miercuri, pe 1 mai, cu scopul de a reduce timpul de ajungere la caz în localităţile din zonă, în vederea instituirii precoce a serviciilor medicale de urgenţă. Totodată, se urmăreşte şi creşterea eficienţei şi promptitudinii în acordarea de servicii medicale de urgenţă.

Substaţia de ambulanţă Tufeni funcţionează cu două echipaje cu asistent medical şi o autosanitară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Olt, Gabriel Alin Dinu, la Tufeni a existat anterior un punct de lucru al ambulanţei, însă în urma unei analize în care s-a luat în calcul şi timpul de ajungere la caz în localităţile din zona arondată a fost luată decizia de a înființa o substație.

- Articolul continua mai jos-

Noua substaţie are arondate localităţile Ghimpeţeni, Icoana, Corbu, Movileni, Crâmpoia, Văleni, Tufeni. În aceste comune, populaţia este de circa 18.000 de locuitori.

Anul acesta va mai fi înfiinţată o substaţie de ambulanţă în mediul rural, respectiv în nordul judeţului, la Dobroteasa.

În judeţul Olt mai funcţionează şase staţii sau substaţii de ambulanţă în municipiile Slatina şi Caracal şi în oraşele Balş, Scorniceşti, Corabia şi Drăgăneşti-Olt.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari