fbpx
Acasă Ştiri Medicale Medicii din Sibiu, mobilizare pentru Summitul UE

Medicii din Sibiu, mobilizare pentru Summitul UE

Medicii șefi de secție și cei mai buni specialiști ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu vor fi de gardă pe perioada desfășurării Summitului UE în zilele de 8,9 și 10 mai.

“Gărzile se vor dubla pe 8, 9 şi 10 când are loc Summitul UE. Spre exemplu, la Interne erau doi medici de gardă, unul pe secţie şi unul în Urgenţă. Acum o să fie patru. O să fie medici tot din secţie. Nu aducem medici din afară, îi aducem de acasă şi vor face în acele zile, dublu. Deci, dacă aveam un medic, o să fie doi. Şi o să fie medici primari şi specialişti, în principiu rezidenţi deloc sau numai acolo unde nu se poate. Toţi şefii de secţii o să fie de gardă în data de 9 mai plus încă un medic din secţia respectivă”, a explicat directorul Cornel Benchea.

De asemenea, au fost luate măsuri de securitate speciale pentru Summitul UE iar acolo unde a fost posibil au fost montate uși cu cartelă.

În secţia de Urgenţă se va dubla numărul de medici şi se vor securiza la maxim intrările, în aşa fel încât orice aparţinător să poată să intre în spital doar prin intrările principale, care sunt monitorizate în general cu paznici şi camere video. Pentru prima dată în istoria recentă a Sibiului, urgenţele medicale nu vor fi tratate doar în spitalele din oraş, ci şi în trei corturi de campanie, care deocamdată nu se ştie unde vor fi amplasate.

Articolul continua mai jos

“În Urgenţă vor fi medici de gardă dublu şi vor fi trei corturi care nu ştiu unde vor fi puse, primele urgenţe vor fi tratate în corturile respective. Vor fi trei spitale de campanie, în care nu va fi personal de la noi. Am renovat la Urgenţă. Acum o să punem o uşă metalică pe care o să o blocăm. Aparţinătorii care vor să ajungă la Chirurgii, Ortopedie, nu vor mai putea din Urgenţă, ci doar prin intrările principale. Încercăm să securizăm cât se poate”, a mai spus directorul Cornel Benchea.

Toţi medicii care vor fi de gardă în zilele de 8, 9 şi 10 mai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt verificaţi de către Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

În municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale, pentru urgenţe prespitaliceşti şi vor fi aduse, pe aeroport, elicoptere SMURD şi un avion medical, pe durata Summitului Uniunii Europene care va avea loc în data de 9 mai, a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cornel Benchea.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dureri comune care dezvăluie existența metastazelor în plămâni

Aceste dureri comune pot dezvălui un cancer generalizat sau metastatic. Cefaleea, durerea osoasă sau...

Cancerul de prostată – diagnostic și tratament

Cancerul de prostată (CP) este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor,...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...

Litiaza renală – definiție, simptomatologie, prevenție

Litiaza renală ( sau pietrele la rinichi ) apare prin precipitarea unor săruri și...

Bolile sezonului rece – între mit și adevăr

Afirmații despre bolile sezonului rece – între mit și adevăr. Întotdeauna în rândul populației generale...

Cancerul de piele. Tipuri de cancer de piele, diagnostic, tratament

Cancerul de piele reprezintă o înmulțire necontrolată a celulelor pielii. Există 3 tipuri principale: carcinomul...