Secția de Pediatrie din Rădăuți, închisă până în 5 mai. Medicii sunt în concediu

Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți va fi închisă în peroada 19 aprilie – 5 mai deoarece cei doi medici titulari au intrat în concediu de odihnă. În această perioadă, toți copiii care au nevoie de asistență medicală pediatrică sunt direcționați către spitalul din Suceva, la 35 de kilometri distanță.

„În perioada 19 aprilie – 5 mai, secţia de Pediatrie va fi închisă. Cei doi medici au depus cereri pentru acordarea concediului legal de odihnă, iar eu nu am putut să le refuz acest drept. De aproximativ cinci ani, în fiecare an, nu reuşesc să îşi facă zilele de concediu legal. Nu avem reproşuri pe care să le aducem, nu este din punctul nostru de vedere un impediment faptul că se închide timp de două săptămâni secţia de Pediatrie, atâta timp cât în fiecare lună Spitalul Municipal Rădăuţi efectuează şi realizează toate cazurile pe care le are contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava”, susţine Traian Andronachi, managerul Spitalului din Rădăuți, potrivit MEDIAFAX

Conducerea unităţii medicale din Rădăuți încearcă de câţiva ani să angajeze medici pediatri, însă, cu toate eforturile făcute până acum, nimeni nu s-a arătat interesat să profeseze la Rădăuţi.
Secţia de Pediatrie a Spitalului din Rădăuți are 30 de paturi şi asigură, lunar, asistenţă medicală pentru aproximativ 150 de pacienţi.
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari