Sezonul căpușelor – crește pericolul pentru boala Lyme

Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpuşelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme, dar şi pentru alţi germeni transmişi prin căpușe. Ca în fiecare an, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu revine cu o avertizare către populaţie şi lucrătorii în aer liber de aplicare corectă a măsurilor de prevenire a înţepăturilor de căpușe.

Principalele măsuri de protecţie împotriva înţepăturilor de căpușe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată la ieşirile în spaţii verzi, aplicarea de repelenţi, atât pe piele, cât şi pe haine, analizarea cu atenţie a corpului la întoarcerea din natură şi îndepărtarea imediată a căpuşelor ataşate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgenţe.

Totodată, în cadrul acestei avertizări, D.S.P. Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor înţepate de căpuşe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populaţiei de căpuşe şi a informat mai multe instituţii din judeţ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală.

Conform datelor centralizate din cele şase unităţi spitaliceşti din Sibiu, de la sfârşitul lunii martie 2019, până în prezent, s-au prezentat la spital un număr total de 62 de pacienţi cu înţepături de căpuşe.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari