Spitalul Județean din Deva va fi dotat cu un aparat RMN

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va fi dotat, în următoarele trei luni, cu un aparat RMN (imagistică prin rezonanţă magnetică). Pregătirile pentru amenajarea spaţiului unde va fi montat noul echipament medical au fost ncepute cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

„Actualul spaţiu în care funcţionează direcţiunea şi sala de şedinţe, va fi reamenajat. Vor fi făcute finisaje cu materiale specifice construcţiilor spitaliceşti şi va fi destinat investigaţiilor RMN. Având în vedere că intrarea se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienţilor. Reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că un aparat RMN va ajunge la Deva în trei luni de zile”, a declarat marţi managerul SJU Deva, Delia Băda.

Structura funcţională a spaţiului va cuprinde un cabinet de investigaţii RMN, o cabină de comandă, un spaţiu pentru pregătirea pacienţilor adulţi şi unul pentru minori, care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire. De asemenea, vor fi amenajate o sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiare, un birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică va fi achiziţionat prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, noul echipament permiţând investigaţii de înaltă performanţă.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari