Șase operații de transplant pulmonar, realizate într-un an la spitalul Sfânta Maria din București

Bilanţ de succes în doar un an de la prima operaţie de transplant pulmonar realizată la spitalul Sfânta Maria din Capitală. Echipa de chirurgi de la singura unitate medicală din ţara care efectuează astfel de intervenţii chirurgicale a reuşit şase operații de transplant pulmonar.

„Mă bucur foarte mult că, împreună, am putut demonstra că putem realiza şi în România astfel de intervenţii chirurgicale! Investiţiile Primăriei Capitalei în spitalele pe care le administrează iată că dau roade, se realizează premiere medicale naţionale, iar medicii excepţionali care lucrează în aceste unităţi medicale au un cadru de lucru modern, cu aparatura de ultima generaţie şi condiţii asemănătoare spitalelor din întreaga Europă. Doresc să mulţumesc atât managerului acestui spital, dr. Narcis Copcă, precum şi echipei medicale conduse de şeful Centrului de transplant pulmonar din Hanovra, Igor Tudorache, datorită cărora transplantul pulmonar în România a devenit o intervenţie chirurgicală ‘obisnuita’, după cum a afirmat acesta”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Se împlineşte un an de când la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, s-a efectuat primul transplant pulmonar din România. Potrivit medicilor, beneficiarul, Mugurel Amăriei este în prezent într-o stare de sănătate excepţională, face sport şi a luat în greutate. De atunci, echipa medicală de la Spitalul Clinic Sfânta Maria a mai efectuat încă cinci operații de transplant pulmonar. Cei şase bolnavi care au fost supuşi intervenţiei se simt bine, în funcţie de data la care a avut loc transplantul aceştia aflându-se în stadii diferite de recuperare.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari