Sorina Pintea propune un fond de solidaritate pentru spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că se impune înfiinţarea unui fond de solidaritate pentru spitale, cu mai multe destinaţii, finanţat de la bugetul de stat.

„Am pus problema înfiinţării unui fond de solidaritate, care să aibă mai multe destinaţii şi o singură sursă de finanţare – bugetul de stat. De exemplu, în momentul în care un spital de importanţă regională intră în reparaţii, se suspendă un anumit număr de paturi, trebuie să finanţezi şi aţi văzut ce s-a întâmplat la spitalul de arşi de la Bucureşti (…). Sau dacă un pacient este într-un studiu clinic şi studiul clinic se întrerupe la jumătatea terapiei, până la momentul în care medicamentul intră pe piaţă, pe lista de compensate, ce fac, îi întrerup tratamentul?”, a explicat Pintea.

Pintea a spus că un astfel de fond ar putea fi o soluţie inclusiv pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, care „a intrat pe arierate” şi care are o problemă în a-şi asigura medicamentele necesare, în condiţiile în care peste 85% din cheltuielile instituţiei sunt cele de personal.

Ministrul Sănătăţii a precizat că un proiect de lege în acest sens va fi promovat prin parlamentarii PSD.

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari