Criză de medici de urgență la Spitalul Județean din Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean Sibiu se confruntă cu o criză de medici de urgență, deşi există nouă posturi libere care au fost scoase la concurs de trei ori, nimeni nu s-a prezentat, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean.

„Nu există atractivitate. Noi am scos la concurs posturi de trei ori, însă nu participă la concurs medici”, a explicat Daniela Cîmpean.

Directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu, spune că medicii tineri nu sunt atraşi să lucreze în Urgenţă, pentru că este foarte solicitant.

„Aici se pune problema şi de personal. Vedeţi că sunt foarte mulţi medici care continuă să plece din ţară. Deficitul nostru de medici de urgență în momentul de faţăuni este de nouă medici. Este o specialitate foarte solicitantă şi este o problemă generală în toată ţara. La noi este destul de puţin importantă pentru că avem un număr de 17 medici titulari şi asigurăm continuitatea serviciului”, a declarat doctorul Florin Grosu.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit sursei citate, prin modernizarea şi extinderea Urgenţei de la Spitalul Clinic Judeţean, se speră ca să se înjumătăţească timpul de aşteptare pentru pacienţi. În medie, 200 de pacienţi sunt consultaţi zilnic la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu va fi modernizată şi extinsă, până la finalul lui 2020, cu o investiţie de 1,5 milioane de euro, bani europeni, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, prezent vineri, la semnarea contractului de finanţare.

Astfel, UPU Sibiu va avea pentru prima dată un computer tomograf, o cameră unde vor fi ţinute persoanele decedate şi o cameră de decontaminare.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari