Deficit de 50 de medici de familie în județul Vrancea. Nouă localități nu au medic de familie

140 de medici de familie asigură servicii de medicină primară pentru vrânceni, în baza unui contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. La nivelul judeţului ar fi nevoie de cel puţin 190 de medici, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

„La 1 aprilie 2019, un număr de 140 de medici de familie se aflau în contract cu CAS Vrancea. Potrivit unei comisii formate din reprezentanţii ai CAS Vrancea, Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Colegiului Medicilor Vrancea, Patronatului medicilor de familie şi al Asociaţiei profesionale a medicilor de familie, care stabileşte necesarul de medici de familie şi a numărului de înscrişi minim pe localităţi în judeţul Vrancea, la nivelul judeţului ar fi nevoie de 191 de medici de familie”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CAS Vrancea, Iustina Papuc.

Potrivit datelor CAS Vrancea, nouă localităţi din Vrancea nu au medic de familie, în unele cazuri chiar de ani de zile. Este vorba de localităţile Bogheşti, Andreiaşu, Răcoasa, Obrejiţa, Negrileşti, Păuleşti, Valea Sării, Năruja sau Spulber.

În multe localităţi vrâncene, numărul de medici este insuficient. Asemenea situaţii se întâlnesc, spre exemplu, în comuna Homocea, care are o populaţie de 7.770 locuitori, deservită de doi medici de familie, dar ar mai avea nevoie de cel puţin alţi doi medici sau în comuna Slobozia Bradului, cu peste 8.000 de locuitori, unde în prezent doar un medic de familie asigură asistenţa medicală şi ar mai fi nevoie de cel puţin trei medici.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

CAS Vrancea a anunţat că toţi cei 140 de medici din judeţ au semnat actele adiţionale care prelungesc valabilitatea contractelor din 2018 încheiate cu Casa de Asigurări, până la data de 30 iunie 2019, când ar trebui semnate contractele pe anul în curs

- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână