Operația de hemoroizi – care sunt avantajele acesteia?

Hemoroizii reprezintă o afecțiune locală ce poate pune probleme serioase pacienților în ceea ce privește calitatea vieții, deoarece efectele se resimt destul de puternic, afectând o multitudine activități curente. Toaleta zilnică, așezarea sau mersul reprezintă activitățile pe care o persoană cu hemoroizi le poate face cu dificultate, deoarece afecțiunea cauzează dureri uneori chiar greu de îndurat.

De ce ar trebui să recurgi la o operație hemoroizi?

Hemoroizii pot fi tratați și pot fi de asemenea ținuți sub control prin alimentație, sport sau tratamente locale. Tratamentul local constă în aplicarea de substanțe cu un ușor efect anestezic, dar care au și rol antiinflamator. Din nefericire însă, în cazurile avansate aceste nu functioneaza, situație în care se apelează la intervenții chirurgicale.

Practic, chiar și menținerea unui stil de viață sănătos, cu un regim alimentar bogat în fibre și vitamine, contribuie la reducerea apariției hemoroizilor. În plus, un meniu variat și sănătos ajută chiar și în cazul în care afecțiunea este deja prezentă, dar și în cazul recuperării după o operație hemoroizi.

O operație de hemoroizi este modul cel mai sigur prin care hemoroizii de grad avansat pot fi extirpați, reducându-se astfel riscul reapariției lor. Operația constă în înlăturarea formațiunilor varicoase, a vaselor de sânge dilatate, exterioare urmând ca zona să fie cusută și tratată corespunzător. Recuperarea după o operație hemoroizi ar putea părea dificilă, mai ales prin prisma faptului că mușchii zonei operate nu trebuie să fie supuși unor eforturi foarte mari, drept pentru care se recomandă ca alimentarea să se facă treptat, fără excese, iar efortul de mișcare să fie limitat.

- Articolul continua mai jos-

Operația pentru extirparea hemoroizilor se face cu anestezie, însă disconfortul poate fi destul de mare, mai ales dacă avem în vedere faptul că zona este puternic vascularizată. Totuși, punând în balanță simptomele hemoroizilor, operația reprezintă cel mai simplu mod de a scăpa de acestea.

Care sunt simptomele hemoroizilor?

În funcție de gradul de dezvoltare al hemoroizilor, există și o anumită simptomologie, dar și anumite tipuri de tratament.

Pentru hemoroizi de grad I, acolo unde afecțiunea este în stadiu incipient, putem vorbi despre antiinflamatoare locale, aplicate în zonele în care pruritul și ușoara inflamare sunt prezente.

Pentru hemoroizi de gradul II, acolo unde se întâlnesc ușoare sângerări, dureri și disconfort, aceeași medicație trebuie să fie aplicată, cu specificația că deja din acest stadiu se impune vizita la medicul specialist – proctolog.

Pentru hemoroizii de gradul III si IV, se poate vorbi despre operație hemoroizi, deoarece în aceste cazuri  durerile devin mai acute, pe măsură ce hemoroiziii ies din canalul anal, spre exterior, sub formă de ciorchine, caz în care sunt și comprimați de mușchiul anusului, provocând dureri și sângerări.

Operația de hemoroizi este indicată de către medicul specialist, în urma examinării zonei, folosind metode minim invazive. Acestea însă au rolul de a evidenția formațiunile varicoase ce se pot transforma în adevărate probleme și asupra cărora este necesar să se intervină cât mai repede cu putință, pentru a-i reda pacientului starea de bine și confortul atât de necesar.

- Articolul continua mai jos-

Articol furnizat de clinica VenArt

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt tot prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari