fbpx
Acasă Ştiri Medicale 6,6 milioane de lei, pentru modernizarea UPU de la Spitalul Județean din...

6,6 milioane de lei, pentru modernizarea UPU de la Spitalul Județean din Galați

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei”, în valoare de peste 6.6 milioane lei, aceasta fiind primul contract privind UPU semnat în Regiunea Sud-Est.

Proiectul prevede realizarea unui spaţiu pentru servicii de imagistică pe circuitul de cod roşu, care va include o cameră de pregătire a pacienţilor, cameră de investigaţii, camera de comandă CT, cabinet medici şi sală de aşteptare, precum şi realizarea de spaţii de depozitare pentru filme radiologice, extinderea sălii de aşteptare pentru circuitul galben şi extinderea spaţiului de arhivă. Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziţionate pentru dotarea UPU se mai află paturi tip UPU/Brancard, electrocardiografe, ventilatoare transport pacienţi, incubator transport neonatologie, aparat de radiologie mobil, precum şi mobilier medical.

“Vom extinde UPU cu aproximativ 700 de mp, ceea ce înseamnă o dublare a suprafeţei actuale. Vor fi reconfigurate circuitele medicale şi vom dota secţia cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă. Astfel, vom reduce timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la UPU şi vom decongestiona secţia. De asemenea, vom realiza un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor. Şi pentru acest proiect avem procedurile de achiziţie publică demarate deja”, a declarat Costel Fotea.

Proiectul, care se va finaliza în luna august a anului 2021, în valoare de 6.614.695 lei, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cofinanţarea CJ Galaţi fiind de 132.293 lei.

Articolul continua mai jos

Potrivit statisticilor 80% dintre urgenţele medico-chirugicale din zona judeţului Galaţi şi din zonele adiacente ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei.

De asemenea, tot potrivit statisticii, în urmă cu zece ani, prin UPU treceau, anual, 65.000 de pacienţi, iar în 2018, au trecut 88.000 de pacienţi. Lunar, prin Spitalul Judeţean din Galaţi trec 8.000 de persoane, din care 2.000 sunt direcţionate de la UPU.

Numărul angajaţilor din UPU a rămas neschimbat (aproximativ 190 de persoane) în ultimii zece ani, situaţie care se va schimba, a promis preşedintele CJ Galaţi, apreciind că timpul mare de aşteptare la UPU este cauzat şi de numărul insuficient de personal medical.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este sindromul de compartiment – Cauze, simptome, tratament

Ce este sindromul de compartiment? Sindromul de compartiment are loc când apare o creștere...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....

Cancerul de piele. Tipuri de cancer de piele, diagnostic, tratament

Cancerul de piele reprezintă o înmulțire necontrolată a celulelor pielii. Există 3 tipuri principale: carcinomul...

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar? La orice...

Pași de urmat pentru pacienții care încep radioterapia externă

Radioterapia externă este un tratament aparte, cu multe necunoscute pentru pacient și familia acestuia....

Sindromul Sjögren – diagnostic și tratament

Dacă aţi avut simptome de uscăciune oculară sau bucală sau aţi fost diagnosticat în...