Un medic din Brăila a trimis un pacient la farmacie să-și cumpere medicamente

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac a propus spre sancţionare un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila care a trimis un pacient la farmacie să îşi ia medicamente, fără măcar să verifice dacă respectivele medicamente se găsesc în depozitul spitalului.

Cea mai mare problemă este că unii medici nu își pun parafa pe bilete, astfel că pacienții nu pot să își deconteze cheltuielile.

Preşedintele CJ a arătat presei un astfel de bilet de la medicul care a trimis un pacient la farmacie să-şi cumpere singur medicamentele, bilet pe care doctorul respectiv nu şi-a pus parafa.

„Anumiţi medici, nu vreau să dau nume, trimit pacienţii cu bileţel la farmacia din colţ fără să-şi asume. Bileţelul nu ajunge cu parafa nici măcar la conducerea spitalului, pentru ca acele medicamente să fie decontate sau măcar să fie verificat dacă medicamentele respective există în farmacia spitalului. Am să vă dau un document, ca să vedeţi şi dvs. I l-am dat şi doamnei manager ca să discute cu respectivul doctor, pe care îl ştim şi i-am spus să îi dea sancţiune, pentru a pune lucrurile în ordine. Nu mi se pare corect ca pacientul să fie direcţionat de medic către farmacia din colţ, ca să-şi cumpere medicamente, neasumat. Dacă tot îţi asumi, pune şi parafa, ca să ştim de unde vin bileţelele”, a declarat Chiriac.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a confruntat, la sfârşitul anului trecut, cu o gravă criză de medicamente, generată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, de majorările salariale ale personalului medical, ceea ce a făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre această parte de cheltuieli.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari