Laborator nou de radioterapie, la Spitalul Județean din Baia Mare

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Dr. Constantin Opriş” din municipiul Baia Mare va inagura un nou laborator de radioterapie cu energii înalte, destinat pacienţilor oncologici şi realizat printr-o investiţie peste 5 milioane de euro, informează un comunicat remis luni AGERPRES.

„Probabil, după proiectul major de reabilitare a Spitalului Judeţean din Baia Mare, Centrul de Radioterapie este cel mai important proiect derulat de echipa noastră, în ultimii ani. O investiţie de peste 5 milioane de euro, iniţiată şi demarată în perioada în care Sorina Pintea, actualul ministru al sănătăţii era managerul spitalului şi continuată de noi, actuala conducere”, a precizat dr. Pop Vasile-Ioan, managerul SJU Baia Mare.

Conform aceleiaşi surse, realizareaunui laborator de radioterapie a fost posibilă, în primul rând, datorită sprijinului Ministerului Sănătăţii, a Băncii Mondiale, dar şi datorită asumării susţinerii construcţiei buncărului din fondurile proprii ale spitalului judeţean, cu sprijinul CJ Maramureş, precum şi datorită efortului şi muncii unei echipe formate din conducerea unităţii medicale din Baia Mare, medici, asistenţi, specialişti, proiectanţi, ingineri, constructori şi personal auxiliar al spitalului.

„Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte este dotat cu un CT cu opţiune de simulare – aparat dedicat radioterapiei, cu ajutorul căruia se obţin secţiunile CT, care ajută pentru conturajul tumorii şi al volumelor tumorale. Aparatura nouă conţine şi acceleratorul linear-aparat de ultimă generaţie, performant, care este util pentru tratarea tumorilor superficiale şi profunde”, precizează comunicatul SJU.

- Articolul continua mai jos-

Numărul bolnavilor care suferă de diverse forme de cancer este tot mai mare, iar radioterapia este una din formele de tratament necesare în aceste afecţiuni, aminteşte unitatea medicală

Un eveniment de inaugurare a Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte din cadrul SJU Baia Mare va avea loc miercuri, 3 aprilie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari