fbpx
Acasă Ştiri Medicale 90 de posturi noi la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

90 de posturi noi la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi măreşte schema de personal cu 90 de posturi noi, o treime dintre acestea fiind alocate Unităţii de Primiri Urgenţe.

“Cea mai mare parte a forţei de muncă va fi pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, aflată în proces de reabilitare şi extindere, aici vor fi înfiinţate 36 de posturi noi, la această secţie vor fi angajaţi medici specialişti, asistenţi medicali şi infirmieri. Având în vedere faptul că, în ultimii trei ani, numărul de intervenţii chirurgicale a crescut cu 2.000 de cazuri, este la fel de importantă suplimentarea posturilor la Blocul Operator şi la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. În acelaşi timp, în cadrul spitalului se va introduce tratamentul trombolitic al accidentului vascular cerebral, ceea va necesita angajarea de personal. Se caută pentru angajare: 26 de medici specialişti, asistenţi medicali, infirmieri şi brancardieri la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, la Secţia Neurologie şi Pneumologie 10, respectiv 2 asistenţi medicali, iar la Blocul Operator 10 asistenţi medicali şi un infirmier”, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că instituţia a angajat în ultimii ani aproape 100 de specialişti tineri, dar se confruntă cu o foarte mare fluctuaţie de personal.

“Aproximativ 100 de medici specialişti tineri au venit la noi în ultimii ani, căutăm în mod constant absolvenţi proaspeţi, încercăm să le oferim condiţii cât mai bune şi să facem spitalul atractiv. În acelaşi timp, spitalul se confruntă şi cu o mare lipsă de personal, fluctuaţia e mai mare decât ar trebui să fie, multe dintre tinerele asistente medicale aleg să se angajeze în străinătate. În prezent, aşteptăm candidaţi pentru 170 de posturi neocupate. Cele mai multe secţii ale Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf” au fost reînnoite în ultimii zece ani, avem echipamente moderne, iar atmosfera de lucru este mult mai bună, datorită creşterii salariilor, am încrederea că şi aceste meserii vor fi atractive pentru tinerii absolvenţi”, a menţionat András-Nagy Róbert, potrivit sursei citate.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,921FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza - cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea...

Cantastim, indicat și în stările canceroase, revine în farmacii

La opt ani de la închiderea sa, Institutul Cantacuzino este pregătit să reia producția...

Laringita acută, abordare terapeutică

Laringita acută este o inflamație a laringelui, cauzele afectării acestuia fiind în principal de...

Moartea unui animal de companie poate provoca tulburări psiho-somatice severe

Moartea unui animal de companie - un doliu care trebuie luat în serios. Câinii...

Efectul placebo – beneficiile studiilor clinice pentru pacienți

„Placebo” este  un cuvânt și o noțiune despre care mai toată lumea crede că...

Menstruațiile abundente – cauze și tratament

În ciuda faptului că menstruațiile abundente sunt o problemă cu care se confruntă multe...