Sorina Pintea, după un control la Spitalul Județean Ploiești: ”Nu era curat, iar medicii nu fac față”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea,a efectuta un control neanunțat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Aceasta a declarat că a decoperit o serie de nereguli, printre care lipsa curățeniei și faptul că medicii nu fac față.

Sorina Pintea a afirmat că a efectuat vizita la respectiva unitate medicală, întrucât în ultima perioadă a avut destul de multe reclamaţii referitoare le ce se întâmplă la unitatea de primiri urgenţe.

„Modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care li se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia. Pe de altă parte şi probleme de natură administrativă. Nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală din România secolului XXI (…) să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv unitatea de primiri urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a relatat că a găsit o serie de nereguli în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

- Articolul continua mai jos-

„În urgenţă sunt foarte mulţi pacienţi. 300 de pacienţi, opt medici. Nu fac faţă, nu au cum. Urgent scoase posturi la concurs. Mi s-a spus că nu vin. Mai insistăm. Opt medici care fac concomitent şi urgenţă şi SMURD nu au cum să mulţumească populaţia. Şi Direcţia de Sănătate Publică să facă un control pentru că a fost în desfăşurare un control, în sensul că din alt judeţ venea la spitalul Ploieşti şi verifica. Eu nu prea cred că au fost”, a declarat Pintea.

Ministrul a anunţat în context că i-a propus preşedintelui CJ demiterea directorului de îngrijiri pentru că, în primul rând, „un spital trebuie să fie curat ca să poată acorda un act medical de calitate”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari