fbpx
Acasă Ştiri Medicale Operația de hemoroizi - care sunt avantajele acesteia?

Operația de hemoroizi – care sunt avantajele acesteia?

Hemoroizii reprezintă o afecțiune locală ce poate pune probleme serioase pacienților în ceea ce privește calitatea vieții, deoarece efectele se resimt destul de puternic, afectând o multitudine activități curente. Toaleta zilnică, așezarea sau mersul reprezintă activitățile pe care o persoană cu hemoroizi le poate face cu dificultate, deoarece afecțiunea cauzează dureri uneori chiar greu de îndurat.

De ce ar trebui să recurgi la operația de hemoroizi?

Hemoroizii pot fi tratați și pot fi de asemenea ținuți sub control prin alimentație, sport sau tratamente locale. Tratamentul local constă în aplicarea de substanțe cu un ușor efect anestezic, dar care au și rol antiinflamator. Din nefericire însă, în unele cazuri aceste tratamente ar putea să nu funcționeze, situație în care se apelează la intervenții chirurgicale.

Practic, chiar și menținerea unui stil de viață sănătos, cu un regim alimentar bogat în fibre și vitamine, contribuie la reducerea apariției hemoroizilor. În plus, un meniu variat și sănătos ajută chiar și în cazul în care afecțiunea este deja prezentă, dar și în cazul recuperării după o operație hemoroizi.

Operația de hemoroizi este modul cel mai sigur prin care hemoroizii pot fi extirpați, reducându-se astfel riscul reapariției lor. Operația constă în înlăturarea formațiunilor varicoase, a vaselor de sânge dilatate, exterioare, printr-o incizie, urmând ca zona să fie cusută și tratată corespunzător. Recuperarea după o operație hemoroizi ar putea părea dificilă, mai ales prin prisma faptului că mușchii zonei operate nu trebuie să fie supuși unor eforturi foarte mari, drept pentru care se recomandă ca alimentarea să se facă treptat, fără excese, iar efortul de mișcare să fie limitat.

Operația pentru extirparea hemoroizilor se face cu anestezie, însă disconfortul poate fi destul de mare, mai ales dacă avem în vedere faptul că zona este puternic vascularizată. Totuși, punând în balanță simptomele hemoroizilor, operația reprezintă cel mai simplu mod de a scăpa de acestea.

Care sunt simptomele hemoroizilor?

În funcție de gradul de dezvoltare al hemoroizilor, există și o anumită simptomologie, dar și anumite tipuri de tratament.

Pentru hemoroizi de grad I, acolo unde afecțiunea este în stadiu incipient, putem vorbi despre antiinflamatoare locale, aplicate în zonele în care pruritul și ușoara inflamare sunt prezente.

Pentru hemoroizi de gradul II, acolo unde se întâlnesc ușoare sângerări, dureri și disconfort, aceeași medicație trebuie să fie aplicată, cu specificația că deja din acest stadiu se impune vizita la medicul specialist- proctolog.

Pentru hemoroizii de gradul III si IV, se poate vorbi despre operație hemoroizi, deoarece în aceste cazuri  durerile devin mai acute, pe măsură ce hemoroiziii ies din canalul anal, spre exterior, sub formă de ciorchine, caz în care sunt și comprimați de mușchiul anusului, provocând dureri și sângerări.

Operația de hemoroizi este indicată de către medicul specialist, în urma examinării zonei, folosind metode minim invazive. Acestea însă au rolul de a evidenția formațiunile varicoase ce se pot transforma în adevărate probleme și asupra cărora este necesar să se intervină cât mai repede cu putință, pentru a-i reda pacientului starea de bine și confortul atât de necesar.

(Articol furnizat de clinica VenArt)

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,838FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Consumul excesiv de alcool – ce boli provoacă și cum se tratează

Consumul excesiv de alcool – o situație aparent foarte simplă, dar în realitate mult...

Apnee în somn – simptome, cauze, tratament

Sindromul de apnee în somn, asociat de cele mai multe ori cu sforăitul cronic,...

Pori dilatați. Ce soluții ai să elimini aceste „imperfecțiuni” ale pielii?

Pori dilatați. Se întâmplă frecvent să te confrunți cu problema porilor dilatați. Cum apar...

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...

Histerescopia – metodă minim invazivă de diagnostic și tratament pentru afecțiunile uterine

Histerescopia este o procedura minim-invazivă ce constă în vizualizarea cavitații uterine cu ajutorul unui...

Totul despre somn – Tulburări ale somnului

Totul despre somn - Somnul reprezintă o stare fiziologică de limitare a conștiinței. Conștiința...