Sibiul va avea un centru de suport pentru persoanele afectate de cancer

Asociaţia „SUS INIMA” pune bazele primului centru de suport din Sibiu pentru persoanele afectate de cancer. Scopul acestuia este de a-i ajuta pe cei diagnosticaţi cu această boală în toate aspectele, de la a înţelege ce este cancerul, simptomatologia bolii, drepturile pacientului şi până la a trăi având cancer şi alimentaţia adecvată.

Pentru a-şi atinge scopul, asociaţia va organiza grupuri de suport, prezentări, conferinţe, workshop-uri de nutriţie şi ateliere terapeutice, dar şi proiecte care prevăd prevenţia şi detectarea timpurie a cancerului.

„Ideea centrului s-a născut din dorinţa noastră de a alina puţin din suferinţa şi din şocul diagnosticului de cancer. După ce ne-am asumat proiectul, totul a decurs natural. Acum, suntem în etapa de strângere de fonduri”, spune Carmen Chindriş, preşedintele asociaţiei.

Pentru strângerea fondurilor necesare înfiinţării unui centru de suport, asociaţia invită sibienii să spună SUS INIMA la bazarul caritabil de pe 30 martie, din curtea Şcolii Finlandeze, de pe Strada Dealului nr. 6, care va avea loc între orele 10:00 – 15:00. Vor fi puse la vânzare diverse obiecte iar evenimentul este gândit pentru întreaga familie, cu pictură pe faţă, zonă de activităţi pentru copii, photo booth pentru poze instant, cafea şi siropuri naturale.

- Articolul continua mai jos-

În plus, organizaţia este prezentă şi la Maratonul Internaţional Sibiu 2019 cu un obiectiv ambiţios, fonduri care vor acoperi cheltuielile de bază pentru şase luni de activitate şi cu sprijinul cărora se vor organiza patru conferinţe susţinute de specialişti, cu scopul de a creşte nivelul de informare şi educare cu privire la metodele de luptă împotriva cancerului.

Asociaţia „SUS INIMA” este o organizaţie de caritate nonguvernamentală, înfiinţată în Sibiu, având ca scop sprijinirea persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât şi a familiilor şi îngrijitorilor lor. Dorinţa organizaţiei este ca nimeni să nu treacă singur prin cancer.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari