„Zilele Educaţiei Medicale” la UMF Carol Davila

Devenit o tradiţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, proiectul „Zilele Educaţiei Medicale” este organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.  Evenimentul ce se va desfăşura în incinta Palatului Facultăţii de Medicină din Bucureşti va pune accent pe oportunitatea oricărui student medicinist de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard.

Anul acesta, „Zilele Educaţiei Medicale” se vor desfăşura pe parcursul a 10 zile, începând cu data de 29 martie, până la data de 7 aprilie. Participarea la ZEM este gratuită pentru toţi studenţii înscrişi, în limita locurilor disponibile: 700 de studenţi de la Modulul cu predare în limba română şi 100 de la Modulul cu predare în limba engleză.

„Acest proiect a luat naştere din dorinţa studenţilor la medicină de a le oferi colegilor din toţi anii de studiu oportunitatea de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard. Astfel, colegii noştri pot participa, la alegere, la o Conferinţă, un Workshop şi o Activitate de Educaţie Medicală, dintr-o paletă largă de evenimente : 9 Conferinţe, 40 de Workshopuri si 20 de activităţi de educaţie medicală” a declarat Rareş Băloi, preşedintele SSMB.

Activităţile de Educaţie Medicală fac parte dintr-un concept – introdus recent în tematicile internaţionale – ce facilitează procesul de învăţare şi dezvoltarea pluridisciplinară, atât individuală, cât şi a grupurilor. Se doreşte, în acest fel, creşterea expunerii ariilor medicale de nişă şi familiarizarea cadrelor medicale cu acestea încă din facultate.

„De-a lungul timpului, ZEM a devenit mai mult decât un congres – a devenit o experienţă. Ne încurajăm colegii să vină în contact cu mediul academic, dorim să le captăm interesul şi să stimulăm curiozitatea, dorinţa de a şti” a precizat preşedintele SSMB.

- Articolul continua mai jos-

„Zilele Educaţiei Medicale”(ZEM), un proiect realizat de studenţi pentru studenţi, în cadrul Departamentului pentru Educaţie Medicală (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR, a fost iniţiat la nivel local în 2008 de către SSMB şi implementat din anul 2010 la nivel naţional, în Universităţile de Medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari