fbpx
Acasă Ştiri Medicale "Zilele Educaţiei Medicale" la UMF Carol Davila

“Zilele Educaţiei Medicale” la UMF Carol Davila

Devenit o tradiţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, proiectul “Zilele Educaţiei Medicale” este organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.  Evenimentul ce se va desfăşura în incinta Palatului Facultăţii de Medicină din Bucureşti va pune accent pe oportunitatea oricărui student medicinist de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard.

Anul acesta, “Zilele Educaţiei Medicale” se vor desfăşura pe parcursul a 10 zile, începând cu data de 29 martie, până la data de 7 aprilie. Participarea la ZEM este gratuită pentru toţi studenţii înscrişi, în limita locurilor disponibile: 700 de studenţi de la Modulul cu predare în limba română şi 100 de la Modulul cu predare în limba engleză.

“Acest proiect a luat naştere din dorinţa studenţilor la medicină de a le oferi colegilor din toţi anii de studiu oportunitatea de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard. Astfel, colegii noştri pot participa, la alegere, la o Conferinţă, un Workshop şi o Activitate de Educaţie Medicală, dintr-o paletă largă de evenimente : 9 Conferinţe, 40 de Workshopuri si 20 de activităţi de educaţie medicală” a declarat Rareş Băloi, preşedintele SSMB.

Activităţile de Educaţie Medicală fac parte dintr-un concept – introdus recent în tematicile internaţionale – ce facilitează procesul de învăţare şi dezvoltarea pluridisciplinară, atât individuală, cât şi a grupurilor. Se doreşte, în acest fel, creşterea expunerii ariilor medicale de nişă şi familiarizarea cadrelor medicale cu acestea încă din facultate.

Articolul continua mai jos

“De-a lungul timpului, ZEM a devenit mai mult decât un congres – a devenit o experienţă. Ne încurajăm colegii să vină în contact cu mediul academic, dorim să le captăm interesul şi să stimulăm curiozitatea, dorinţa de a şti” a precizat preşedintele SSMB.

“Zilele Educaţiei Medicale”(ZEM), un proiect realizat de studenţi pentru studenţi, în cadrul Departamentului pentru Educaţie Medicală (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR, a fost iniţiat la nivel local în 2008 de către SSMB şi implementat din anul 2010 la nivel naţional, în Universităţile de Medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Durerea pelvină – semne pe care nu trebuie să le neglijezi

Durerea pelvină este frecventă și nu trebuie neglijată. Ea poate ascunde o patologie gravă....

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Eventrațiile – simptome și tratament

Eventrațiile reprezintă defecte ale peretelui abdominal apărute în urmă unor traumatisme survenite la acest...

Poliartrita reumatoidă – Cauze, simptome, diagnostic, tratament

Ce înseamnă poliartrita reumatoidă? Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună în care sistemul imunitar...

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar? La orice...

Cauzele emoționale ale afecțiunilor

Cauzele emoționale ale afecțiunilor. Durerea a fost dintotdeauna un indicator că ceva nu este...