Numărul infecțiilor intraspitalicești, în scădere la Spitalul Județean Focșani

Numărul infecțiilor intraspitalicești a fost în scădere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani în anul 2018. Au fost înregistrate 171 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti comparativ cu 213 cazuri raportate în 2017.

„Avem, la nivel de judeţ, numărul infecțiilor intraspitalicești este 227, din care 171 la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ din Focşani, spre deosebire de 213 cazuri raportate în 2017, deci o scădere. Avem 15 cazuri la Spitalul Adjud, opt cazuri la Spitalul Panciu, şase la Spitalul Dumbrăveni şi 27 de cazuri provenite din alte spitale”, a declarat, miercuri, directorul general al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Potrivit sursei citate, numărul mare de cazuri de la spitalul judeţean se datorează adresabilităţii ridicate a unităţii medicale.

„Numărul mare de cazuri de la spitalul judeţean de datorează faptului că are o adresabilitate ridicată şi cazurile tratate aici sunt de o complexitate mai mare faţă de celelalte spitale”, a precizat Cătălin Graur.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit DSP Vrancea, Supravegherea şi limitarea Infecţiilor Asociate asistenţei medicale, conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii, se desfăşoară în toate cele cinci spitale din judeţul Vrancea, însă doar Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani desfăşoară Programul Naţional de Supravegherea şi limitarea Infecţiilor Asociate asistenţei medicale şi a rezistenţei microbiene, precum şi de monitorizare a utilizării antibioticelor.

Directorul DSP Vrancea a prezentat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, un raport asupra stării de sănătate a populaţiei judeţului Vrancea în anul 2018.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari