Cancerul bronhopulmonar, cel colorectal şi cancerul de sân în topul afecțiunilor oncologice în Vrancea

Cancerul bronhopulmonar, cel colorectal şi cancerul de sân la femei s-au aflat în topul afecţiunilor oncologice din judeţul Vrancea.

„La nivelul judeţului Vrancea, se înregistrează creşterea numărului de cazuri noi de cancer pe total judeţ, de la 1.001 cazuri noi depistate în 2017, la 1.165 cazuri noi în 2018, la toate grupele de vârstă. În anul 2018, primele trei localizări ale cancerelor nou depistate au fost cancerul bronhopulmonar cu 169 cazuri, cancerul colorectal cu 154 cazuri şi cancerul de sân la femeie, cu 85 cazuri”, a declarat directorul general al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

În ciuda statisticilor care confirmă creșterea numărului bolnavilor de cancer, județul Vrancea se confruntă cu un deficit de medici specialiș

„Bolnavii de cancer în evidenţa cabinetului judeţean de oncologie sunt în număr de 6.595 cazuri, pacienţi cu nevoi medicale majore care, din păcate, au la dispoziţie doar două cabinete ambulatorii şi un compartiment de oncologie din spitalul judeţean şi un cabinet privat în relaţie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, ceea ce este foarte puţin pentru o aşa încărcătură de pacienţi”, a spus Graur.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit datelor DSP Vrancea, bolile cronice au o incidenţă semnificativă în populaţia judeţului Vrancea. În anul 2018 înregistrează creşteri faţă de anul precedent anemiile, guşa endemică, malnutriţia, boala Alzheimer, boala ulceroasă, cirozele şi hepatitele cronice, bolile cerebro-vasculare şi bolile pulmonare cronice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari