Ministrul Sănătății, verificări la Spitalul Județean Târgu Jiu. Au fost depuse peste 60 de reclamații

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a efectuat verificări în secţiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în urma a peste 60 de reclamații venite din judeţul Gorj privind anumite nereguli la nivelul unităţii medicale.

„Am primit în jur de 62 de reclamații de aici, din judeţul Gorj, şi am vrut să văd exact ce se întâmplă. O parte din cele scrise, multiplele reclamaţii, sunt reale, o parte nu. Din păcate, o parte sunt generate de neînţelegerile, diferendele de comunicare la nivelul spitalului, pe de o parte, şi de pe altă parte, de faptul că, atunci când vorbim de calitatea actului medical, nu vorbim de ceea ce face medicul practic pentru tine, sau echipa, ci modul în care tratezi pacientul, în întregul lui. Mi s-a spus astăzi obsesiv – ‘Dar noi tratăm bine pacienţii’, da, medical vorbind, dar pacientul are nevoie de mai mult decât atât”, a declarat Ministrul.

Sorina Pintea a punctat că nu i-a plăcut ceea ce a văzut până în prezent în cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Gorj.

”Nu mi-a plăcut ce am văzut, categoric, infrastructura are nevoie de multe modificări, dar să ştiţi că nu mi-a plăcut blazarea celor din spital. Îmi spuneau – ‘ştiţi, este bine, este mai bine ca şi înainte’, dar nu este suficient. Asta m-a dezamăgit cel mai tare, că oamenii nu mai au aşteptări, probabil nu mai cred că se mişcă lucrurile, dar se mişcă. Atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, daţi-mi voie să vă spun că ceva este în neregulă, ceva nu merge, iar asta înseamnă că oamenii nu au încredere”, a spus Sorina Pintea.

- Articolul continua mai jos-

Ea a adăugat că vor fi efectuate modificări de structură la nivelul SJU, existând secţii unde gradul de ocupare este foarte mic, subliniind că, în ceea ce priveşte secţia de Pediatrie, se vor implica „personal, cu toţii”, pentru reabilitarea acesteia.

„Vor fi modificări de structură pentru că în acest spital nu au ce să caute două secţii de Chirurgie pentru că indicele de ocupare, gradul de ocupare a paturilor este 50%. Marea mea mirare şi dezamăgirea pe care am trăit-o a fost când am văzut gradul de ocupare la secţia Pediatrie. Cred că este pentru prima dată, de când lucrez în sistem, când am văzut un grad de ocupare de 30%. Asta înseamnă că populaţia nu are încredere în medici, în actul medical, că nu este mulţumită de tratament, că nu este mulţumită de condiţiile hoteliere, de aici apar și reclamații. Pentru că am declarat ‘Anul mamei şi copilului’ la Ministerul Sănătăţii, toată lumea ştie că am o sensibilitate faţă de copii, ne vom implica personal, cu toţii, în a face această secţie de Pediatrie. „, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Totodată, Sorina Pintea a mai spus că membrii Corpului de Control au informat-o că pe anumite secţii şi la anumite aparate dezinfecţia nu este efectuată corespunzător, în acest sens fiind deja aplicate sancţiuni de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari