Klaus Iohannis: ”Guvernul a eșuat în ceea ce privește prevenția în sănătate”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că actuala guvernare ignoră problemele reale din sănătate şi că ea a eşuat şi în ceea ce priveşte prevenția.

„Din păcate, guvernarea actuală a eşuat şi în ceea ce priveşte prevenţia, care nu reprezintă o prioritate. De fapt, în pofida promisiunilor făcute de guvernanţi, nu vedem campanii eficiente de informare menite să le explice oamenilor care sunt riscurile la care se expun. Şi dacă asta ar fi singura problemă! Dar nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nu vedem nici îmbunătăţirea infrastructurii sectorului sanitar şi, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni. Vedem, în schimb, ignorarea problemelor reale din sănătate, pacienţi nemulţumiţi, medici demotivaţi, crize şi noi, şi noi scandaluri televizate”, a afirmat şeful statului, la Forumul Global „Drepturile omului şi o lume fără tutun”, organizat la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că rolul prevenţiei este fundamental în ceea ce priveşte sănătatea şi a arătat că una dintre priorităţile mandatului său este promovarea prevenţiei şi a educaţiei pentru sănătate.

„Un sistem de sănătate sustenabil are la bază prevenţia. Avem deja certitudinea că cele mai răspândite boli ale societăţii moderne pot fi evitate dacă se iau din timp măsurile adecvate. Conştientizarea importanţei prevenţiei încă din copilărie şi adoptarea unor comportamente şi a unui stil de viaţă sănătos vor avea pe termen lung un impact major asupra îmbunătăţirii stării de sănătate în România şi credeţi-mă avem nevoie de asta”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, este îmbucurător că tot mai mulţi români înţeleg de ce este absolut necesar să adopte un stil de viaţă sănătos şi să fie permanent informaţi cu privire la efectele „obiceiurilor nocive” asupra sănătăţii.

- Articolul continua mai jos-

El a subliniat că interzicerea fumatului în spaţiile publice închise a fost o decizie „matură şi responsabilă, care a propulsat România în rândul ţărilor preocupate de protejarea cetăţenilor în faţa riscurilor produse de fumat”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari