Spitalul din Mangalia riscă să rămână fără pavilionul unde funcționează secțiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia riscă să rămână fără pavilionul A, acesta urmând să fie retrocedat către proprietarul de drept – Societatea Naţională de Cruce Roşie. Astfel, conducerea spitalului solicită sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unui nou corp de clădire.

„Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia solicită sprijinul autorităţilor americane, în vederea atragerii de investitori interesaţi de finanţarea unor obiective cu caracter social, pentru unitatea medicală. Într-o scrisoare adresată, recent, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situaţia cu care se confruntă la nivelul unităţii spitaliceşti din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept – Crucea Roşie din România. În urma sentinţei definitive şi irevocabile, potrivit soluţiei date de instanţă, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie „restituit în natură” către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

În Pavilionul A funcționează secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora, care ar trebui să funcţioneze într-o altă clădire.

„Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii şi logisticii din incinta acesteia poate avea influenţe devastatoare asupra activităţii noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluţii, fiind vorba despre Secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unităţii sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar pentru asta transferul terenului este condiţionat de existenţa unei finanţări certe. De aceea, ne-am adresat instituţiei americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în oraşul nostru”, conform reprezentanţilor Spitalului Municipal Constanţa, citaţi în comunicat.

Spitalul din Mangalia, cu cele patru pavilioane şi cel administrativ, are 46 de ani de existenţă şi acordă asistenţă medicală de specialitate unui număr de peste 65.000 de persoane, cifră care se triplează pe perioada sezonului estival, a precizat administraţia locală.

- Articolul continua mai jos-

Ambasada SUA s-a implicat în modernizarea şi renovarea Maternităţii Spitalului din Medgigia, pentru care a fost donată suma de 320.000 de dolari.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari