Somnul insuficient afectează sănătatea copiilor

Mai mult de 60% dintre copii şi adolescenţi nu dorm suficient, ceea ce le poate pune în pericol sănătatea, potrivit unui raport recent. Temele şcolare şi utilizarea dispozitivelor electronice sunt cauze majore pentru somnul inadecvat, se arată în raportul publicat de Societatea chineză de cercetare în domeniul somnului.

Aproape 63% dintre tinerii chinezi cu vârste cuprinse între 6 şi 17 de ani dorm mai puţin de opt ore pe zi, potrivit studiului. În cazul tinerilor între 13 şi 17 de ani, procentul este mai mare, de 81%.

Potrivit sursei citate, numărul mare de teme pentru acasă şi dispozitivele electronice au fost principalele două cauze pentru somnul inadecvat. 8,4% dintre copii au afirmat că de luni până joi sunt ocupaţi cu rezolvarea temelor după ora 23:00.

Mai mult de 41% dintre copiii şi adolescenţii care dorm prea puţin utilizează dispozitive electronice, precum computerele şi telefoanele mobile, potrivit sondajului, care a constatat de asemenea că tinerii ai căror părinţi folosesc smartphone-uri în faţa lor riscă să nu beneficieze de somn suficient.

- Articolul continua mai jos-

Alţi factori, precum zgomotul şi poluarea luminoasă, au contribuit de asemenea la această problemă, se arată în raport.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari