Intervenții medicale în sistem de teleconferință, la Spitalul Judeţean din Focșani

Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani a inaugurat o nouă sală de operaţie cu flux laminar şi aparatură modernă de ultimă generaţie, care permite efectuarea de intervenţii medicale în sistem de teleconferință.

„Pentru Spitalul Judeţean şi pentru comunitatea noastră este un eveniment deosebit. Astăzi, am finalizat o sală de operaţie, noi zicem de top, aşa cum nu sunt multe în România şi cred că e o reuşită. Beneficiarii vor fi viitorii pacienţi ai spitalului. S-a lucrat mult, s-a lucrat din toamna anului trecut, dar este o sală cu aparatură de ultimă generaţie”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, juristul Constantin Mândrilă.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, noul bloc operator are pereţi modulari din plăci de inox, care permit o dezinfecţie corespunzătoare a suprafeţelor pereţilor şi tavanului şi asigură protecţie la razele X şi protecţie fonică, iar instalaţia de climatizare asigură o temperatură constantă, indiferent de vremea de afară, şi o puritate a aerului la standardele cerute de minister.

De asemenea, blocul operator dispune de un sistem de teleconferință care permite preluarea informaţiilor intraoperatorii, stocarea şi eventual transmiterea la distanţă în timp real a acestora.

„Aparatura asigură pe de o parte confortul bolnavilor, dar şi confortul chirurgului. Actul operator este făcut în condiţii de mare siguranţă, bolnavul este operat într-un timp mult mai rapid, anesteziat cu cantităţi mai mici de substanţe anestezice, iar chirurgii au şi ei confortul necesar. Tehnologia ţine pasul cu cea de afară, în aşa fel încât să realizăm intervenţii chirurgicale de nivel european”, a declarat medicul chirurg Liviu Petrea.

- Articolul continua mai jos-

Acesta este cel de-al zecelea bloc operator funcţional din cadrul Spitalului Judeţean.

Fondurile pentru realizarea blocului operator şi dotarea cu aparatura necesară provin de la Ministerul Sănătăţii, Spitalul Judeţean Focşani fiind unul dintre puţinele spitale la nivel naţional care se află în subordinea ministerului, acesta nefiind încă preluat de Consiliul Judeţean Vrancea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari